Producătorii smartphone pariază pe senzori de recunoaştere facială şi scannere de amprente sub display în 2018

772 ori
<b>Producătorii smartphone pariază pe senzori de recunoaştere facială şi scannere de amprente sub display în 2018</b>Pentru acest an se pare că producătorii din zona smartphone vor miza serios pe senzorii de recunoaștere facială și pe scanner-ul de amprente integrat în ecran, tehnologii deja disponibile pe care le-am văzut implementate produse care se vând

Surse din Coreea de Sud scriu că în 2018 producătorii locali, dar şi cei internaţionali vor paria pe mecanisme de recunoaştere facială, plus scannere de amprente integrate în ecran. Vedem mai jos care sunt planurile marilor producători în acest an.

Apple va miza în continuare pe Face ID, lăsând pe plan secund Touch ID. Telefoanele Android vor da răspunsul prin senzori biometrici integraţi în ecran, cum am văzut în prezentarea Synaptics şi apoi cea pentru Vivo X20 Plus UD. Plăţile cu mobilul se vor realiza pe baza acelor senzori şi deocamdată se duce o luptă pentru supremaţie în această zonă.

LG Innotek rămâne furnizorul de bază pentru module de recunoaştere facială pentru iPhone X. Compania va investi 821 de milioane de dolari în linia sa de producţie, care implică module pentru camerele de terminale mobile şi componente aferente. E interesant că LG Innotek nu a amintit de Apple în anunţul de investiţie, deci ar putea să îşi furnizeze componentele şi altor companii.

Apple va lansa multiple telefoane cu Face ID în perioada următoare, în vreme ce Samsung ar urma să răspundă cu un scanner de amprente integrat în ecran începând cu Galaxy Note 9 de abia. Xiaomi şi LG ar putea adopta aceleaşi metode de autentificare pe flagship-uri, mai devreme decât Samsung. Ne aşteptăm ca adopţia noilor metode să meargă mai rapid decât la debutul senzorilor biometrici.

Astfel dacă în 2014 doar 10% din telefoane veneau cu această dotare, în 2015 procentul era de 23%, iar în 2016 de 44%. 2017 a marcat un salt la 55%. Practic e aproape imposibil să mai găseşti un telefon fără scanner de amprente în ziua de azi. Analiştii şi experţii au menţionat că în 2018 Samsung, LG, Oppo, Vivo şi Huawei vor avea scannerele cele noi pe terminalele lor, poate chiar in prima jumătate a anului.

Rămâne de văzut dacă va fi vreo companie care va risca să aibă şi autentificare facială cu un sistem rival cu Face ID. Studiile recente au arătat că nu e gata vreun concurent de aşa ceva, problemele cu producţia fiind mari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×