Iată cum ar putea arăta recunoaşterea facială de pe iPhone 8, dacă se adoptă tehnologia RealFace (Video)

936 ori
<b>Iată cum ar putea arăta recunoaşterea facială de pe iPhone 8, dacă se adoptă tehnologia RealFace (Video)</b>Auzim tot mai des teoria că iPhone 8 va renunţa la Touch ID, în favoarea autentificării biometrice prin recunoaştere facială. Ei bine, asta înseamnă că Apple foloseşte o recunoaştere facială avansată şi noi încercăm să aflăm în ce măsură nouă tehnologie s

Auzim tot mai des teoria că iPhone 8 va renunţa la Touch ID, în favoarea autentificării biometrice prin recunoaştere facială. Ei bine, asta înseamnă că Apple foloseşte o recunoaştere facială avansată şi noi încercăm să aflăm în ce măsură nouă tehnologie se diferenţiază de cea a rivalilor. Evident, Apple nu a reinventat roata, ci a apelat la un partener pentru acest lucru. E vorba despre RealFace, o firmă din Israel.

Şi cum face Apple de obicei, a cumpărat respectiva firmă, pentru a se asigura că deţine control complet asupra tehnologiilor sale. Mai jos aveţi două clipuri demonstrative ce prezintă cum funcţionează RealFace. Recunoaşterea facială are ani buni de când există pe telefoane, dar israelienii au dus-o la un nou nivel. În vreme ce un telefon Samsung Galaxy realizează o hartă 2D a feţei unei persoane, tehnologia RealFace va crea o reprezentare 3D, pentru extra acurateţe şi securitate.

E imposibil de imitat sau copiat o imagine facială şi imposibil de păcălit sistemul lor, după cum se lăudau chiar reprezentanţii firmei. Totul este pe bază de algoritmi proprietari şi deep learning. Software-ul RealFace e capabil să recunoască feţe cu o rată de succes de 99.67%, deci stă mai bine decât cei 97.5% ai fiinţei umane, când vine vorba de recunoaşterea facială.

Mai mult decât atât, algoritmii implicaţi pot filtra fotografii, clipuri video şi sculpturi, evitând orice imitaţie a unei fețe pentru autentificare. Lovitura de graţie care probabil a convins şi Apple să facă achiziţia e că RealFace distinge până şi între gemenii identici. Iar pentru cei care se întreabă ce se întâmplă dacă slăbeşti 10 kilograme într-o lună sau îţi schimbi lookul în mod radical, avem răspunsul mai jos.

Aici intră în acţiune machine learning, aplicaţia fiind capabilă să observe modificările de-a lungul timpului şi să înveţe din ele. Înţelegem acum de ce Apple are intenţia de a trece la acest tip de autentificare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×