Huawei şi Google colaborează pentru integrarea lui Android Messages pe smartphone-uri, cu tehnologia RCS în spate

1.302 ori
<b>Huawei şi Google colaborează pentru integrarea lui Android Messages pe smartphone-uri, cu tehnologia RCS în spate</b>În aceste zile cei de la Huawei au dezvăluit detalii despre un nou parteneriat încheiat cu Google, acțiune prin care vor aduce la bordul telefoanelor din portofoliu soluția Android Message. Acest pas va fi realizat prin intermediul tehnologiei

Huawei a anunţat o colaborare nouă cu Google, prin intermediul căreia va transforma experienta standard de mesagerie. Astfel, compania chineză va integra pe terminalele sale Android Messages şi va utiliza funcţionalitatea de mesagerie RCS.

RCS

Ideea este ca aplicaţia nativă de mesagerie sa fie upgradată şi comunicarea sa se facă la un nivel mai avansat. În ziua de azi avem multiple de opţiuni de comunicare şi chat, aşa că mesageria text clasică a trecut în plan secund, sau chiar terţ. Majoritatea telefoanelor oferă o combinaţie între SMS, mesagerie via WiFi, chat-uri de grup şi partajare de conţinuturi media. Sunt puse la îndemână şi apelurile video, indiferent de aplicaţia folosită.

Odată cu parteneriatul între Google şi Huawei, viitoarele telefoane vor avea mesageria RCS integrată. Un utilizator al unui handset produs de firma chineză va putea folosi Android Messages şi pentru a realiza apeluri video via Google Duo şi Video Over LTE. Pentru ca totul să meargă bine va fi nevoie şi de aprobarea operatorilor de telefonie şi de suportul reţelelor.

Nu ar trebui să vedem vreo problemă la implementarea mesageriei RCS, doar că Google şi Huawei trebuie să furnizeze soluţia hub şi cea cloud Jibe RCS. Mesageria RCS (Rich Communication Services) este un sistem de comunicare între operatori şi între telefon şi operator, care înlocuieşte SMS-ul clasic cu funcţionalităţi mai ample, inclusiv transmiterea de continut multimedia în apel.

Avantajele sale includ chat-ul în grup, transferul de fişiere, partajarea de conţinut, apelurile VOIP şi schimbul de geolocație între utilizatori.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×