S-a modernizat contrabanda din închisori: telefoanele sunt aduse cu drona la Penitenciarul Ploieşti

1.786 ori
<b>S-a modernizat contrabanda din închisori: telefoanele sunt aduse cu drona la Penitenciarul Ploieşti</b>Întotdeauna m-am întrebat care sunt metodele prin care telefoanele reușesc să se strecoare în închisori, iar astăzi avem o lămurire chiar de la noi din România. Aflăm că până și contrabanda din închisori s-a modernizat, telefoanele fiind aduse acum cu

Dacă tot a început un sezon nou din Prison Break, am zis să ne ocupăm de "Prison Break-ul" din România, sau mai bine zis de contrabandă din închisorile de la noi. Telefoanele sunt unele dintre obiectele cele mai căutate din penitenciare şi mai nou ele ajung după gratii cu ajutorul dronelor.

Prahova

30 de telefoane mobile au fost confiscate recent de către angajaţii Penitenciarului Ploieşti, ele fiind ascunse în pâine/alte alimente aduse de rude sau aduse cu drona. Observ ca marca preferata de contrabandiști e Nokia… Practica de a aduce cu drona materiale de contrabandă se întâmplă şi la graniţele României şi dacă acolo vehiculele zburătoare pot fi doborâte cu arma, la Ploieşti o dronă a fost... pocnită cu mătura.

În acel caz, petrecut acum 3 ani, drona survola curtea interioară a închisorii şi avea un telefon mobil lipit de ea. Aparent în fiecare seară ajung în curtea închisorii telefoane mobile, pur şi simplu aruncate de rudele sau complicii celor închişi. Şi asta pentru că penitenciarul se află aproape de centrul Ploieștului, într-o zonă de case.

Măcar dronele sunt o metodă mai igienică de a aduce telefoanele în puşcărie decât să le aduci în... fund, cum am văzut des la americani. Evident ambele practici sunt ilegale, dar tot se întâmplă, numai în 2016 fiind găsite 168 de telefoane mobile în această închisoare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×