Mersul de zombie cu telefonul În mână, o problemă În Japonia; Un operator local lansează un clip de awareness (Video)

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.035 ori
<b>Mersul de zombie cu telefonul În mână, o problemă În Japonia; Un operator local lansează un clip de awareness (Video)</b>Japonia a început să aibă o problemă cu smartphone-urile, după ce a fost una dintre țările care a adoptat greu acest tip de device-uri. E vorba de faptul că japonezii petrec prea mult timp pe smartphone și se poate crea haos din cauza "mersului...

Japonia a început să aibă o problemă cu smartphone-urile, după ce a fost una dintre țările care a adoptat greu acest tip de device-uri. E vorba de faptul că japonezii petrec prea mult timp pe smartphone și se poate crea haos din cauza "mersului de zombie", cu fața spre telefon, mai ales în intersecții.

Operatorul NTT DoCoMo a creat un clip de awareness, pe care îl vedeți mai jos și care subliniază pericolele neatenției în timpul mersului. De la accidentele precum ciocnirea de o persoană sau accidentele rutiere, până la ratarea unui autobuz , telefoanele smart pun multe probleme niponilor. și asta mai ales în Tokyo, un oraș aglomerat, unde a fost emisă o avertizare cu privire la ciocniri în cea mai aglomerată intersectie din oraș.

Acolo se intersectează 8 străzi și peste 1000 de persoane traversează în același timp. Aflați că în 2012 doar un sfert dintre japonezi foloseau smartphone-uri, restul fiind mulțumiți cu modele mai vechi, în special telefoane cu clapeta. între timp, procentajul a depășit 50% și urcă rapid. Odată cu propagarea acestor device-uri, a apărut și "mersul smartphone", acela de zombie, pe care îl puteți vedea și în București la metrou foarte ușor.

Studiile arată ca "mersul smartphone" limitează câmpul vizual la 5% și încetinește deplasarea. Dacă japonezii din intersecția de mai sus nu ar fi fost atenționați de DoCoMo, operatorul estimează că ar fi peste 400 de ciocniri la fiecare traversare. Când vom învăța să punem telefonul jos în momentele importante?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×