Microsoft acuză Google că se folosește de achiziția Motorola pentru a-și ataca competiția

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 921 ori
<b>Microsoft acuză Google că se folosește de achiziția Motorola pentru a-și ataca competiția</b>Google a primit ok-ul oficial pentru achiziția Motorola în urmă cu câteva zile. Fuziunea anunțată în 2011 a intrat în legalitate. Una dintre mize sunt cele 17.000 de patente pe care acum Google le poate utiliza împotriva concurentei. Și...

Google a primit ok-ul oficial pentru achiziția Motorola în urmă cu câteva zile. Fuziunea anunțată în 2011 a intrat în legalitate. Una dintre mize sunt cele 17.000 de patente pe care acum Google le poate utiliza împotriva concurentei. Și Microsoft o duce bine pe baza patentelor și câștigă câțiva dolari pentru fiecare telefon Android comercializat. Au ajuns la înțelegeri pe această temă cu HTC, Samsung, LG.

într-o postare pe blog, Microsoft acuză Google că va folosi patentele Moto spre a scoate sume consistente din partea concurenței. Cererile Google li se par prea ridicate ca și valoare. în cazul unor patente există recomandarea Comisiei Europene care cere o înțelegere de comun acord deoarece acestea ar fi prea importante pentru industrie și pentru inovație.

Motorola se pare că a cerut 22.50 dolari pentru un laptop de 1.000 de dolari. Sunt 50 de patente în discuție reunite sub denumirea H.264 necesare în a rula un clip video de pe web. Pe de altă parte, Microsoft spune că pentru implementarea H.264 mai sunt alte 2.300 de patente din partea a 29 de companii. Acestea au fost de acord să le cedeze pentru un preț ce poate fi considerat simbolic - 2 cenți pentru un portabil de 1.000 dolari.

Cerințele Motorola & Google:

  • 22.50 dolari pentru un laptop de 1.000 dolari;
  • 45 dolari pentru un notebook de 2.000 dolari.

Presupun că se va ajunge la un acord între Microsoft și Google pe multe milioane de dolari ce până la urmă se va vedea în buzunarele noastre la achiziția unui laptop. Totuși, sper că achiziția Motorola de către Google nu este făcută doar pentru patentele din portofoliu. Ei spuneau că au cumpărat Moto pentru a consolida și a apăra universul Android.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×