Apple anunţă încă un trimestru de vânzări record, dar vânzările de iPhone-uri sunt puţin sub aşteptări; Acţiunile au scăzut cu 8%!

Autor:  | Publicat în:  Apple 865 ori
<b>Apple anunţă încă un trimestru de vânzări record, dar vânzările de iPhone-uri sunt puţin sub aşteptări; Acţiunile au scăzut cu 8%!</b>Apple şi-a anunţat veniturile pe trimestrul fiscal 3 al acestui an, ocazie cu care am văzut şi nişte mişcări foarte rapide la bursă. Aparent, Apple ar fi pierdut 60 de miliarde de dolari &icirc;n valoare, prin intermediul unei scăderi a...

Apple şi-a anunţat veniturile pe trimestrul fiscal 3 al acestui an, ocazie cu care am văzut şi nişte mişcări foarte rapide la bursă. Aparent, Apple ar fi pierdut 60 de miliarde de dolari în valoare, prin intermediul unei scăderi a acţiunilor sale cu 8%.

Cu toate acestea, profitul Apple a crescut cu 38% în ultimele 3 luni, datorită unei cereri solide pentru modelele iPhone. Creşterea din China a contat mult, iar rezervele de cash Apple au ajuns la 203 miliarde de dolari. Apple ar fi vândut cu 35% mai multe modele iPhone decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi deşi toate aceste veşti sună bine, performanta Apple a fost sub estimările Wall Street.

Firma din Cupertino a oferit şi indicii că veniturile din trimestrul curent ar putea fi sub proiecţiile Wall Street. Posibilă plafonare a lui iPhone, cel mai de succes produs Apple la ora actuală îngrijorează investitorii. E ciudat să vezi că o companie a ajuns atât de mare încât chiar şi o creştere cu 38%, la care alte firme visează e privită cu negativitate de Wall Street.

Apple subliniază că a avut venituri record în trimestrul trecut, unul tradiţional slab pentru iPhone-uri, deoarece clienţii îşi păstrează banii pentru lunile următoare, în care sunt anunţate noile modele. Apple va scădea stocul de modele iPhone cu 600.000 unitati în următoarea perioadă, semn că a produs mai multe decât cererea. Încă nu ştim cum a performat Apple Watch, deşi cifre ale firmelor de analiză a pieţei nu erau prea încurajatoare, produsul devenind în ultima vreme mai puţin popular decât la debutul din aprilie.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×