Apple anunţă încă un trimestru de vânzări record, dar vânzările de iPhone-uri sunt puţin sub aşteptări; Acţiunile au scăzut cu 8%!

Autor:  | Publicat în:  Apple 852 ori
<b>Apple anunţă încă un trimestru de vânzări record, dar vânzările de iPhone-uri sunt puţin sub aşteptări; Acţiunile au scăzut cu 8%!</b>Apple şi-a anunţat veniturile pe trimestrul fiscal 3 al acestui an, ocazie cu care am văzut şi nişte mişcări foarte rapide la bursă. Aparent, Apple ar fi pierdut 60 de miliarde de dolari &icirc;n valoare, prin intermediul unei scăderi a...

Apple şi-a anunţat veniturile pe trimestrul fiscal 3 al acestui an, ocazie cu care am văzut şi nişte mişcări foarte rapide la bursă. Aparent, Apple ar fi pierdut 60 de miliarde de dolari în valoare, prin intermediul unei scăderi a acţiunilor sale cu 8%.

Cu toate acestea, profitul Apple a crescut cu 38% în ultimele 3 luni, datorită unei cereri solide pentru modelele iPhone. Creşterea din China a contat mult, iar rezervele de cash Apple au ajuns la 203 miliarde de dolari. Apple ar fi vândut cu 35% mai multe modele iPhone decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi deşi toate aceste veşti sună bine, performanta Apple a fost sub estimările Wall Street.

Firma din Cupertino a oferit şi indicii că veniturile din trimestrul curent ar putea fi sub proiecţiile Wall Street. Posibilă plafonare a lui iPhone, cel mai de succes produs Apple la ora actuală îngrijorează investitorii. E ciudat să vezi că o companie a ajuns atât de mare încât chiar şi o creştere cu 38%, la care alte firme visează e privită cu negativitate de Wall Street.

Apple subliniază că a avut venituri record în trimestrul trecut, unul tradiţional slab pentru iPhone-uri, deoarece clienţii îşi păstrează banii pentru lunile următoare, în care sunt anunţate noile modele. Apple va scădea stocul de modele iPhone cu 600.000 unitati în următoarea perioadă, semn că a produs mai multe decât cererea. Încă nu ştim cum a performat Apple Watch, deşi cifre ale firmelor de analiză a pieţei nu erau prea încurajatoare, produsul devenind în ultima vreme mai puţin popular decât la debutul din aprilie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×