Microsoft pierdea bani susținând Nokia Înainte de achiziționarea sa, a trebuit să acționeze rapid

1.345 ori
<b>Microsoft pierdea bani susținând Nokia Înainte de achiziționarea sa, a trebuit să acționeze rapid</b>Au fost descoperite câteva detalii noi de culise din cadrul înțelegerii dintre Microsoft și Nokia, care s-a încheiat cu achiziția ramurii Terminale și Servicii a companiei finlandeze. Se pare că Microsoft câștiga 10 dolari pentru fiecare handset...

Au fost descoperite câteva detalii noi de culise din cadrul înțelegerii dintre Microsoft și Nokia, care s-a încheiat cu achiziția ramurii Terminale și Servicii a companiei finlandeze. Se pare că Microsoft câștiga 10 dolari pentru fiecare handset Lumia vândut de Nokia, dar cheltuia 20 de dolari pe marketing per unitate.

Astfel, MS pierdea bani prin parteneriatul cu Nokia și mișcarea logică a fost alipirea sa la restul companiei. Probabil ați aflat că săptămâna trecută acționarii Nokia au aprobat trecerea sub aripa Microsoft. O întrunire generală de urgență a adus împreună 5000 de oameni implicați în soarta Nokia și cu 99% voturi pentru a fost aprobată tranzacția de 5.44 miliarde de euro.

Asta nu înseamnă că nu există și nemulțumiți în rândul oficialilor și celor întrebați. Atunci când vânzarea se va încheia anul viitor, Nokia va rămâne o firmă care se ocupă cu sisteme de telecomunicații, hărți și o companie care deține brevete. Firma va avea în continuare 6000 de angajați în țara sa natală.

întrunirea menționată mai sus a adus pe masă probleme spinoase, precum Stephen Elop și plecarea sa la Microsoft cu pachet de 18.8 milioane de euro pentru despărțire. Elop a fost considerat cel care a dus Nokia la ruină de către unii dintre cei prezenți și se afirmă chiar că firma ar fi valorat de fapt 15 miliarde de euro la vânzare.

Sunteți de acord cu părerea celor nemulțumiți? Ce viitor are ramură Nokia rămasă neatinsă de achiziție?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×