Microsoft renunță la afacerea cu telefoane în forma sa actuală? Informațiile și zvonurile legate de acest aspect se înmulțesc

1.533 ori
<b>Microsoft renunță la afacerea cu telefoane în forma sa actuală? Informațiile și zvonurile legate de acest aspect se înmulțesc</b>Cu doar c&acirc;teva zile &icirc;n urmă, aflam prin intermediul unui articol despre o scrisoare internă ce a fost trimisă de către Satya Nadella (CEO Microsoft), angajaților companiei. Acest memo făcea &icirc;n special referire la o serie de decizii...

Cu doar câteva zile în urmă, aflam prin intermediul unui articol despre o scrisoare internă ce a fost trimisă de către Satya Nadella (CEO Microsoft), angajaților companiei. Acest memo făcea în special referire la o serie de decizii grele pe care Microsoft trebuie să le adopte pentru viitorul an fiscal, și lăsa astfel loc de interpretări.

În continuarea acestor vești, pe web au început a circula și zvonuri cu privire la faptul că aceste posibile decizii să îl aibă în prim plan pe Windows Phone, sau mai bine zis renunțarea ulterioară la acesta în favoarea Android. Aceste speculații vin și pe seama ultimelor statistici IDC ce dezvăluie o scădere a cotei de piață WP cu 2.7%, procent destul de semnificativ pentru Microsoft.

Ca un fel de știre ce vine să întârească acest zvon, stă o postare a celebrului leaker MSFTNerd, cont ce de-a lungul anilor ne-a prezentat o multitudine de informații ce priveau compania Microsoft și produsele ce urmau a fi lansate. Postarea de pe Twitter ne dezvăluie că Microsoft nu exclude posibilitatea de lansare a unor terminale Android care să ofere suita de aplicații Office la pachet.

MSFTNerd

Deja aceste aplicații au fost zărite pe terminalele Samsung ca urmare a unui acord încheiat între cele două companii, lucru ce ne confirmă dorința Microsoft de extindere a aplicațiilor proprii și pe alte platforme. De asemenea, se pare că în schimbul lansării de terminale Android și renunțarea la WP, Microsoft va primi din partea Google, versiuni ale aplicațiilor Maps, YouTube și Search dezvoltate pentru Windows.

Cât despre aceste posibile device-uri Microsoft cu Android la bord, dacă vă amintiți, compania a avut în plan o inițiativă eșuată cu gama Nokia X, terminale ce rulau o versiune modificată de Android peste care era aplicată o temă similară WP. Să fi fost acest pas o modalitate de testare a pieței?

MSFTNerd

Aceasta, și multe alte întrebări încă își caută răspuns, întrebări care par a fi puțin deplasate mai ales dacă luăm în considerare faptul că Microsoft pregătește debutul lui Windows 10 Mobile pentru această toamnă. Voi ce credeți? Va renunța Microsoft complet la platforma mobile în favoarea Android, sau ne va oferi posibilitatea de alegere între Android și WP odată cu lansarea de noi device-uri?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! 😊

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×