Microsoft se lupta cu Apple, pe piata smartphone-urilor

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.277 ori
<b>Microsoft se lupta cu Apple, pe piata smartphone-urilor</b>The Wall Street Journal afirma ieri intr-un articol ca Microsoft se pregateste sa lanseze un portal online de distribuire a aplicatiilor, dupa modelul lui Apple App Store. In august 2008, Microsoft isi incepuse cautarea de personal, cu scopul de a pune pe...

The Wall Street Journal afirma ieri intr-un articol ca Microsoft se pregateste sa lanseze un portal online de distribuire a aplicatiilor, dupa modelul lui Apple App Store. In august 2008, Microsoft isi incepuse cautarea de personal, cu scopul de a pune pe picioare un astfel de magazin online, care sa puna la dispozitie softuri pentru terminalele ce ruleaza Windows Mobile.

Microsoft, companie care produce doar softuri pentru terminalele mobile, ocupa locul 3 in ce priveste cota de piata la nivel global, conform celor de la IDC, care se ocupa cu studii de piata. Pe primul loc se afla Symbian, platforma de pe terminalele Nokia, lider detasat la nivel global, urmat apoi de Research in Motion si BlackBerry-urile sale.

Desi Apple a facut furori cu iPhone-ul, compania se afla doar pe locul 5, in ce privesta cota de piata pe anul 2008. Totusi, compania lui Steve Jobs reprezinta o amenintare pentru Microsoft, triplandu-si cota de piata, de la 3% in 2007, la 9% in 2008. Intre timp, gigantul din Redmond a inregistrat o crestere nesemnificativa, de la 11% in 2007 la 12.3% anul trecut.

Problema cea mai mare a celor de la Microsoft este faptul ca producatorii de hardware trebuie sa plateasca pentru licenta Windows Mobile, dar acestia prefera sa opteze pentru Symbian, Google Android si Linux, care sunt gratuite. O alta problema a companiei fondate de Bill Gates este faptul ca aceasta se adreseaza utilizatorilor specializati, din categoria business. Odata cu aparitia lui Palm Pre, Microsoft va trebui sa realizeze ca batalia este si mai dificila si se va pune accentul pe softurile revolutionare, fiind nevoie de o buna relatie cu developerii si de aplicatii foarte user-friendly, destinate unui public mai putin specializat.

Isi va creste Microsoft cota de piata cu ajutorul unui serviciu gen App Store? Intr-o saptamana vom avea raspunsul la aceasta intrebare!

Sursa: News.cnet.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×