Microsoft și Windows Phone 7 - succes sau eșec ca vânzări?

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.957 ori
<b>Microsoft și Windows Phone 7 - succes sau eșec ca vânzări?</b>Windows Phone 7 este un sistem de operare mobil lansat cu mare tam-tam în octombrie 2010. împreună cu el veneau și o duzină de modele ce rulau acest nou s.o. dezvoltat de Microsoft. Unul dintre ele este Samsung Omnia 7 și am avut ocazia să îl...

Windows Phone 7 este un sistem de operare mobil lansat cu mare tam-tam în octombrie 2010. împreună cu el veneau și o duzină de modele ce rulau acest nou s.o. dezvoltat de Microsoft. Unul dintre ele este Samsung Omnia 7 și am avut ocazia să îl testez chiar zilele acestea. în ultimele luni lipsesc cifre oficiale legate de volumul de unități vândute.

în decembrie 2010 se avansa valoarea de 1.5 milioane unități livrate, iar în ianuarie 2011 se raportau 2 milioane de unități. Până la această dată nu s-a mai făcut niciun anunț oficial și nici alte telefoane cu Windows Phone 7 nu au fost anunțate. Au apărut zvonuri cum că Sony Ericsson și-ar pregăti intrarea firească pe WP7 și puteți citi aici.

S-a vorbit de nivelul de satisfacție al celor ce au achiziționat un astfel de terminal - se vehiculează valoarea de 90%. Aplicațiile din Windows Phone 7 Marketplace sunt acum în jur de 13.000 și în viitorul apropiat vor depăși pragul de 15.000. Microsoft concentrează o sumă de dezvoltatori pentru a dezvolta un ecosistem în genul celui din App Store sau Android Market.

în primele luni din 2011 cea mai importantă realizare a Microsoft este legată de pactul cu Nokia referitor la adoptarea WP7 pe terminalele de top de către gigantul finlandez. Din păcate pentru această alianță primele lor telefoane de tip smartphone vor ajunge abia spre sfârșitul lui 2011 și începutul lui 2012 când concurența în zona smartphone se va da între viitorul iPhone 5 și telefoanele pe Tegra 2 și din 2012 pe Tegra 3 cu Android.

în afară de Samsung Omnia 7 am avut ocazia să testez și un HTC 7 Mozart. La început eram entuziasmat de originalitate, interfață, viteză de operare, dar mi-am dat seama că lipsește tocmai componenta ce dă dinamism și anume aplicațiile. Aplicația oficială de facebook merge fără nicio problemă, dar pentru twitter nici măcar clientul oficial nu vroia să se logheze. Pentru YouTube cei de la Microsoft au implementat o așa-zisă aplicație care odată instalată devine doar un shortcut către versiunea de mobile a popularului serviciu de video sharing.

Atunci când faci achizița unui așa-numit telefon inteligent te gândești și la utilitate. Nu poți lua un WP7 phone doar pentru că este original cu ales ale hub-uri și deține un Internet Explorer care umbrește în browsing versiunile mai vechi de IE pentru calculator.

Review Samsung Omnia 7

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×