Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ii raspunde Comisarului European Viviane Reding

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 1.160 ori
<b>Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ii raspunde Comisarului European Viviane Reding</b>Dupa ce ANRCTI a fost desfiintata, sau mai bine zis reorganizata cu nici o luna in urma, comisarul european Viviane Reding a cerut explicatii Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely intr-o scrisoare trimisa in data de 14...

Dupa ce ANRCTI a fost desfiintata, sau mai bine zis reorganizata cu nici o luna in urma, comisarul european Viviane Reding a cerut explicatii Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely intr-o scrisoare trimisa in data de 14 octombrie. Iata ca acum aflam si raspunsul ministrului, prin intermediul celor de la NewsIn.

Ministrul afirma ca reorganizarea ANRCTI a fost necesara, ea completand "lacune in reglementare" si solutionand unele probleme in lupta autoritatilor cu fraudele pe Internet si managementul resurselor Internet in Romania. Se arata de asemenea, in aceeasi scrisoare ca, daca in 2007 se inregistra prima plangere in legatura cu fenomenul de comunicari comerciale nesolicitate, numarul a crescut la peste 1150 in 2008. Este vorba aici despre metodele de spam comercial pe care le folosesc companiile ce trimit mesaje nedorite clientilor.

Karoly Borbely
aminteste si de atacurile de tip phishing, care au inceput sa fie tot mai raspandite, existand 100 de plangeri pe aceasta tema in 2008, atacurile avand ca sursa centrele universitare din tara. Scrisoarea asigura comisarul european ca nou-infiintata ANC (Autoritatea Nationala pentru Comunicatii) este legala si respecta toate reglementarile europene din domeniul comunicatiilor electronice si tehnologia informatiei.

Pe final ministrul prezinta Comisiei Europene documentele solicitate, copia deciziei primului-ministru privind eliberarea din functie a presedintelui ANRCTI si copia raportului de audit public intern.

⚡ Orange România au de dat 5 televizoare smart Samsung și 5 telefoane Huawei P20 ca premiu, celor care doresc televiziune prin cablu gratuit (oarecum). Oferta se numește Orange Love, iar detalii găsiți aici.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×