Mitul "iPhone-ului care devine mai lent odată lansarea noilor dispozitive" desfiinţat de un nume mare din zona benchmark-urilor

2.672 ori
<b>Mitul "iPhone-ului care devine mai lent odată lansarea noilor dispozitive" desfiinţat de un nume mare din zona benchmark-urilor</b>Circulă o serie de legende urbane legate de iPhone-uri şi performanţa lor. Există teoria că Apple ar "face intenţionat că modelele mai vechi să meargă mai prost înainte de lansarea unui iPhone nou". Evident, e absurd, dar există şi teoria că odată cu..

Circulă o serie de legende urbane legate de iPhone-uri şi performanţa lor. Există teoria că Apple ar "face intenţionat că modelele mai vechi să meargă mai prost înainte de lansarea unui iPhone nou". Evident, e absurd, dar există şi teoria că odată cu trecerea timpului şi sosirea de noi versiuni iOS modelele iPhone mai vechi scad în performanţă. Cât de adevărată e această teorie a testat Futuremark, compania din spatele benchmark-urilor 3DMark.

Test

Experţii au pornit de la creşterea numărului de căutări pe Google după "iPhone încetinit" imediat cum a apărut un nou iPhone. Din 2016 încoace Futuremark a strâns date, benchmark-uri şi rezultate la testele de performanţă, realizând o analiză atentă. Observaţi în imaginile ataşate acestui articol că nu scade performanţa în mod semnificativ nici pe modele vechi ca iPhone 5s, 6 sau 6s. Totul este pe baza benchmark-urilor 3DMark, care implică o serie de teste solicitante de calcul şi performanţă grafică.

Test 2

Observăm că la nivel de GPU iPhone 5S spre exemplu rămâne constant la acelaşi punctaj în ultimul an. Şi asta deşi a trecut prin iOS 9, iOS 10 şi iOS 11. iPhone 6 are un mic salt ca GPU în iOS 11, iar la CPU are un mic picaj. iPhone 6s rămâne OK la performanţă, iar iPhone 7 salta puţin la GPU şi scade la CPU, dar cu cifre minuscule, insesizabile pentru utilizatorul de rând.

Test 3

Ca posesor de iPhone 5 confirm că iOS 10 rulează şi acum excelent pe terminal, deşi vorbim despre un telefon vechi de mai bine de 5 ani. Evident, am momente când Facebook se încarcă greu, când Whatsapp se blochează sau aplicaţii şi mai ales jocuri se deschid greu, dar vorbim despre un procesor 32 bit totuşi la interior. Cu toate acestea telefonul este UTILIZABIL, cu siguranţă mai plăcut şi mai uşor de folosit decât echivalentul său Android din 2012 Galaxy S III.

Cu alte cuvinte, "MYTH BUSTED", cum ar zice Mythbusters.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×