Probleme pentru smartphone-ul OnePlus 5, după ce XDA Developers ar fi descoperit că trişează în benchmark-uri; Iată declaraţia chinezilor

Autor:  | Publicat în:  OnePlus 4.589 ori
<b>Probleme pentru smartphone-ul OnePlus 5, după ce XDA Developers ar fi descoperit că trişează în benchmark-uri; Iată declaraţia chinezilor</b>Pe lângă acuzația din partea publicului cu privire la faptul că OnePlus 5 copiază design-ul lui iPhone 7, acum apare în prim plan o acuzație mai gravă dacă o putem numi astfel. Cei de la XDA Developers au descoperit că noul terminal al chinezilor

Ieri OnePlus a anunţat noul său flagship, OnePlus 5 şi se pare că el continuă pe aceeaşi linie problematica precum OnePlus 3. Dacă OnePlus 3 nu administra în cel mai fericit mod RAM-ul la debut, OnePlus 5 pare să "muşte caşcavalul" la benchmark-uri. Nu o spunem noi, ci băieţii de la XDA Developers, care consideră că noul flagship trişează în aceste teste.

OnePlus 5

Dezvoltatorii de pe XDA afirmă că unitatea de review care le-a fost trimisă are activat un mecanism de trişare în benchmark-uri. Nu ar fi prima oară când OnePlus foloseşte o abordare de genul, ei mai fiind acuzaţi de această practică şi în trecut. Mecanismul de trişare implică maximizarea scorurilor din benchmark-uri, chiar dacă nu există la prima vedere semne clare legate de acest lucru.

Ochiul fin al dezvoltatorilor a remarcat faptul că frecvența minimă a clusterului mic sare la valoarea maximă. După cum ştiţi avem core-uri pentru sarcini standard şi de bază (clusterul mic) şi core-uri pentru sarcini mai complexe (clusterul mare). Core-urile mici sunt ţinute la 1.9 GHz când se detectează benchmark-ul şi astfel telefonul ajunge la scoruri record în GeekBench 4. Sunt chiar cele mai mari scoruri atinse de vreun terminal cu Snapdragon 835.

OnePlus a luat poziţie şi a declarat următoarele:

"Utilizatorii folosesc aplicaţiile benchmark pentru a evalua performanța terminalelor lor şi noi dorim ca utilizatorii să vadă performanța reală a lui OnePlus 5. Astfel, am permis benchmark-urilor să ruleze într-un mod similar cu cel al utilizării zilnice, inclusiv rularea resurselor intense pentru aplicaţii şi jocuri. În plus, atunci când porneşte aplicaţii, OnePlus 5 rulează într-un mod similar, pentru a creşte viteza cu care aplicaţiile pornesc. Nu realizăm overclocking aici, ci îi prezentăm potenţialul maxim de performanţă".

XDA insistă totuşi că acesta NU este scenariul normal de utilizare, ci o funcţionare anormală. Şi Samsung şi HTC au fost acuzate de practici similare în trecut. Găsiţi toate detaliile despre manipularea benchmark-urilor aici. Este o practică păguboasă şi sperăm să nu se mai repete.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×