Probleme pentru smartphone-ul OnePlus 5, după ce XDA Developers ar fi descoperit că trişează în benchmark-uri; Iată declaraţia chinezilor

4.644 ori
<b>Probleme pentru smartphone-ul OnePlus 5, după ce XDA Developers ar fi descoperit că trişează în benchmark-uri; Iată declaraţia chinezilor</b>Pe lângă acuzația din partea publicului cu privire la faptul că OnePlus 5 copiază design-ul lui iPhone 7, acum apare în prim plan o acuzație mai gravă dacă o putem numi astfel. Cei de la XDA Developers au descoperit că noul terminal al chinezilor

Ieri OnePlus a anunţat noul său flagship, OnePlus 5 şi se pare că el continuă pe aceeaşi linie problematica precum OnePlus 3. Dacă OnePlus 3 nu administra în cel mai fericit mod RAM-ul la debut, OnePlus 5 pare să "muşte caşcavalul" la benchmark-uri. Nu o spunem noi, ci băieţii de la XDA Developers, care consideră că noul flagship trişează în aceste teste.

OnePlus 5

Dezvoltatorii de pe XDA afirmă că unitatea de review care le-a fost trimisă are activat un mecanism de trişare în benchmark-uri. Nu ar fi prima oară când OnePlus foloseşte o abordare de genul, ei mai fiind acuzaţi de această practică şi în trecut. Mecanismul de trişare implică maximizarea scorurilor din benchmark-uri, chiar dacă nu există la prima vedere semne clare legate de acest lucru.

Ochiul fin al dezvoltatorilor a remarcat faptul că frecvența minimă a clusterului mic sare la valoarea maximă. După cum ştiţi avem core-uri pentru sarcini standard şi de bază (clusterul mic) şi core-uri pentru sarcini mai complexe (clusterul mare). Core-urile mici sunt ţinute la 1.9 GHz când se detectează benchmark-ul şi astfel telefonul ajunge la scoruri record în GeekBench 4. Sunt chiar cele mai mari scoruri atinse de vreun terminal cu Snapdragon 835.

OnePlus a luat poziţie şi a declarat următoarele:

"Utilizatorii folosesc aplicaţiile benchmark pentru a evalua performanța terminalelor lor şi noi dorim ca utilizatorii să vadă performanța reală a lui OnePlus 5. Astfel, am permis benchmark-urilor să ruleze într-un mod similar cu cel al utilizării zilnice, inclusiv rularea resurselor intense pentru aplicaţii şi jocuri. În plus, atunci când porneşte aplicaţii, OnePlus 5 rulează într-un mod similar, pentru a creşte viteza cu care aplicaţiile pornesc. Nu realizăm overclocking aici, ci îi prezentăm potenţialul maxim de performanţă".

XDA insistă totuşi că acesta NU este scenariul normal de utilizare, ci o funcţionare anormală. Şi Samsung şi HTC au fost acuzate de practici similare în trecut. Găsiţi toate detaliile despre manipularea benchmark-urilor aici. Este o practică păguboasă şi sperăm să nu se mai repete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×