Mobilissimo a purtat o discuție cu designerii lui Nokia N8; iată răspunsurile acestora cu privire la viitorul Nokia!

2.267 ori
<b>Mobilissimo a purtat o discuție cu designerii lui Nokia N8; iată răspunsurile acestora cu privire la viitorul Nokia!</b>Cum Nokia N8 se anunță un produs destul de râvnit în perioada Crăciunului în țara noastră, am profitat de ocazie și am participat la o conferință online cu persoanele din spatele acestui terminal. La discuții au participat Axel Meyer, șeful...

Cum Nokia N8 se anunță un produs destul de râvnit în perioada Crăciunului în țara noastră, am profitat de ocazie și am participat la o conferință online cu persoanele din spatele acestui terminal. La discuții au participat Axel Meyer, șeful Mobile Computers Design și Mikko Aarras, Senior Designer, ambii de la Nokia.

Printre participanți s-au mai numărat PR-ul Nokia și alte persoane cunoscute din domeniul tech din țara noastră, precum Cosmin Vasile de la Softpedia, Dan șerbănescu de la playtech.ro, Daniel Chetroni sau Dan Dragomir. Le mulțumim celor de la Nokia pentru invitație și remarcăm faptul că discuțiile s-au axat mai mult pe designul lui N8, decât pe planurile viitoare ale companiei.

Sperăm că vom mai vedea inițiative de acest gen, în care jurnaliștii și bloggerii să aibă ocazia să discute cu cei "vinovați" pentru designurile finlandezilor, deși am fi preferat să avem o discuție (destul de critică) cu persoanele din spatele lui Symbian^3.

întrebați în legătură cu viitorul sistem de operare utilizat de următorul handset din Seria N, designerii finlandezi au evitat să dea detalii, pe fondul unei confuzii generate de Nokia recent. Astfel, după ce Nokia declara în iunie că N8 este ultimul telefon cu sistem de operare Symbian din seria N, Nokia a venit cu o săptămână în urmă cu o declarație șoc și a anunțat că își menține suportul pentru Symbian.

Declarația a venit din partea lui Ilari Nurmi, șeful secțiunii business smartphone a companiei, care a proclamat Symbian drept principala platformă a finlandezilor (în segmentul enterprise), menționând însă și că planurile mari axate pe MeeGo rămân în vigoare.

în acest context, cei doi reprezentanți Nokia au reafirmat sprijinul companiei în egală măsură pentru toate platformele software folosite: "Symbian, MeeGo și Series40, utilizate pentru diferite scopuri și segmente de piață".

Evident că au fost menționate și problemele lui N8, precum feeling-ul oferit de carcasă (plastic ieftin), deși nu e cazul, aceasta fiind fabricată din aluminiu, plus faptul că terminalul are uneori tendința de a se bloca. Până și cei doi designeri au amintit de o metodă de rezolvare a acestei probleme: reboot-ul telefonului, ținând apăsată tasta Power 8 secunde. Aici a fost un moment comic în discuție, în care N8 și 8 secunde au fost asociate. Sperăm să fie vorba de o glumă, deoarece atunci când îți denumești telefonul după timpul cât durează să îl resetezi când are probleme, lucrurile nu merg chiar așa bine...

Ne-am dovedit puțin incomozi la un moment dat, întrebându-i pe cei doi designeri "De vreme ce Nokia pierde cotă de piață în fața lui Android și iOS, putem da vina pe design sau pe sistemul de operare?". Aici răspunsul celor doi a fost din nou evaziv, astfel că am aflat că "Aceasta este o industrie competitivă, bazată pe inovație, iar Nokia are un portofoliu puternic de produse noi, care oferă experiențe deosebite și care au fost primite pozitiv".

De asemenea, nu am primit un răspuns clar dacă va exista un Nokia N9, Axel și Mikko preferând să declare că "viitorul e luminos pentru Nokia". Până la o discuție față în față cu acești designeri, ne declarăm mulțumiți și sperăm ca data viitoare să avem parte de mai puține răspunsuri evazive, de mai puțin Symbian și de mai multă potență în rivalitatea cu terminale Android și iOS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×