Moto X - viitorul Motorola stă În acest smartphone?

1.867 ori
<b>Moto X - viitorul Motorola stă În acest smartphone?</b>Pe 1 august va fi prezentat Moto X, cel mai nou smartphone al companiei americane achiziționată de către Google pentru 12.5 miliarde dolari. Motorola avea peste 20.000 de angajați la momentul în care Google a ales să facă oferta de cumpărare. în...

Pe 1 august va fi prezentat Moto X, cel mai nou smartphone al companiei americane achiziționată de către Google pentru 12.5 miliarde dolari. Motorola avea peste 20.000 de angajați la momentul în care Google a ales să facă oferta de cumpărare. în prezent au mai rămas puțin peste 4500 de persoane, iar peste 5000 au fost concediați în Q2 2013.

Nu au lansat niciun smartphone de top în 2013 și nici în 2012 n-au rupt gura târgului. Google s-a mișcat molcom. S-a spus mult timp că 12.5 miliarde dolari au fost investiți în cele peste 18.000 de patente ale Motorola Mobility, cu scopul de a proteja ecosistemul Android. Motorola este o companie americană, cu tradiție în domeniu. Ei au realizat primul telefon mobil, au fost numărul 1 mondial până prin 1998 - 1999 când Nokia le-a furat poziția de lider. Au intrat în panoplia brandurilor din SUA, aveau și oarece cotă de piață pe telefoane inteligente până prin 2011 - 2012.

Riscă Google să închidă Motorola?

Răspunsul va sta în următoarele luni de zile. Nu cred că Google își dorește neapărat să intre pe piața producție de hardware și în speță de telefoane și tablete cu Android. Au la dispoziție o serie întreagă de parteneri care ar da orice să producă următorul Nexus sau o tabletă din gamă. Până acum au lucrat cu HTC, Samsung și LG.

Moto X va juca un rol important și auspiciile sunt pozitive. Dacă aș rezuma zvonurile legate de Motorola Moto X ar reieși un smartphone cu specificații mid-range care s-ar putea să iasă în evidență și printr-un preț de achiziție excelent. Moto X ar dispune de un display de 4.3 inch cu rezoluție HD, procesor dual-core, 2 GB memorie RAM, Android 4.3 Jelly Bean. Prima imagine de presă relevă interfața stock a Android și nu m-aș mira dacă va primi update de software la fel de rapid ca un smartphone Nexus. Bănuiesc că Google a concediat echipa care se ocupa de MOTOBLUR  / interfața grafică a Motorola și se merge pe varianta stock a Android, îndelung aclamată.

Moto X s-ar putea să fie un veritabil hit. Contează și ce piețe iau în calcul, dacă va fi adus la nivel global, prețul de comercializare joacă un rol important. Există o tendință de reorientare a clienților la nivelul lui 2013 către telefoane din categoriile mid-range și low-cost. Asta și pentru că un smartphone din aceste categorii livrează o experiență fluentă și plăcută în ce privește interfața Android, browsing, aplicații etc. Uitați-vă cum Samsung GALAXY S4 cunoaște o pantă descendentă accelerată în ce privește cererea, iar Samsung dorește să revigoreze vânzările prin viitorul GALAXY Note III.

La final să încerc răspunsul la întrebarea din titlu. Contează Moto X și încă destul de mult. Google are resurse să țină Motorola în picioare în continuare, să meargă pe investiții, dar nu știu dacă-și doresc neapărat să intre în această categorie de business. Și-ar încurca socotelile cu LG, Sony, Samsung, HTC. Microsoft a făcut ceva similar cu tabletele Surface, iar Samsung și Acer le-au întors spatele, în sens figurat.

credit imagine @evleaks

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×