Motorola achizitioneaza firma Azingo, va crea propriul OS mobil?

Autor:  | Publicat în:  Motorola 1.261 ori
<b>Motorola achizitioneaza firma Azingo, va crea propriul OS mobil?</b>Dupa ce i-am vazut pe cei de la Samsung lansand platforma Bada OS, iar Nokia si Intel au creat OS-ul MeeGo, iata ca si Motorola are planuri similare. Nu ca Android nu i-ar aduce castiguri importante, ba chiar putem spune ca platforma creata de Google a...

Dupa ce i-am vazut pe cei de la Samsung lansand platforma Bada OS, iar Nokia si Intel au creat OS-ul MeeGo, iata ca si Motorola are planuri similare. Nu ca Android nu i-ar aduce castiguri importante, ba chiar putem spune ca platforma creata de Google a scos gigantul american din faliment.

Cateva schimbari in statutul de angajare de pe Linkedin ale unor membri ai companiei Azingo au dovedit faptul ca aceasta firma este acum sub tutela Motorola. De ce ne intereseaza acest lucru? Compania se ocupa cu dezvoltarea unei variante mobile de Linux, semn ca Moto ar putea intra pe piata platformelor software.

Sistemul de operare dezvoltat de Azingo pare destul de capabil, mai ales daca avem in vedere faptul ca el include un browser Webkit si runtime Flash. Cu aceasta ocazie ne amintim de vorbele co-CEO-ului Motorola, Sanjay Jha, care cu cateva saptamani in urma afirma ca "detinerea propriului OS e foarte importanta".

Ramane de vazut daca Motorola va risca sa se puna rau cu Google, abandonand Android, sau oferind inca o varianta pentru acesta, pe langa Windows Phone 7.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×