Motorola aniversează 90 de ani de existenţă; Iată cum a pornit la drum creatorul telefonului mobil

784 ori
<b>Motorola aniversează 90 de ani de existenţă; Iată cum a pornit la drum creatorul telefonului mobil</b>Un detaliu pe care l-ați remarcat probabil este că aproape la fieare recenzie de smartphone Motorola, colegul Alex ține să ne reamintească faptul că această companie cu origini americane a fost cea care a inventat telefonul mobil

Aproape la fiecare recenzie de telefon Motorola, colegul Alex ne reaminteşte că această companie americană a inventat telefonul mobil cu multe decenii în urmă. Un alt reper important a fost seria de telefoane RAZR, care a rămas în istorie. Azi este o zi specială pentru Motorola, compania împlinind 90 de ani de existenţă. În următoarele rânduri aflaţi câte ceva despre începuturile sale inedite.

Motorola

Totul pornea la drum pe 25 septembrie 1928, când fraţii Paul şi Joseph Galvin înfiinţau Galvin Manufacturing Corporation. Această companie avea doar un singur produs (adaptor de baterie pentru radio-urile din casă) şi doar 5 angajaţi. În doar câţiva ani se transformă în Motorola. Toate acestea se petreceau în Chicago şi primul hit al firmei Galvin Manufacturing a fost a fost un radio pentru maşină, numit Motorola.

Motorola

În anii 40 radio-ul Motorola devenea atât de popular încât compania îşi schimbă numele în cel al produsului. Logo-ul celebru cu "aripi de liliac" avea să vină în 1955 şi să rămână în mare neschimbat până azi. Galvin/Moto a creat şi primul radio FM portabil cu 2 căi în 1943, acesta fiind folosit în special de armată. Într-un fel acest mecanism de comunicare a fost precursorul telefonului mobil.

Motorola

Tot Moto a creat în 1982 ineditul Motorola Sensar, un pager în formă de stilou. Ulterior revoluţionau designul cu Moto RAZR V3 şi un corp ultrasubțire. Rezultatul? Peste 130 de milioane de unităţi vândute. Cea mai nouă premieră a fost acel modul Moto Mod 5G, care se va vinde de la anul prin Verizon şi le permite celor de la Moto să se laude cu primul telefon 5G, Moto Z3.

Găsiţi mai multe elemente istorice şi premiere pe blogul companiei aici, inclusiv apariţii pe Muntele Everest şi la aselenizare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×