T-Mobile G1, primul smartphone cu Android din lume aniversează 10 ani de la debutul pe piață

959 ori
<b>T-Mobile G1, primul smartphone cu Android din lume aniversează 10 ani de la debutul pe piață</b>În urmă cu 10 ani industria mobilă avea să fie schimbată definitiv odată cu lansarea lui T-Mobile G1, primul smartphone cu Android din lume care în unele regiuni era cunoscut drept HTC Dream. Acest telefon oferea dotări și funcții deosebite

Fix în urmă cu 10 ani în luna septembrie industria mobilă avea să fie schimbată pentru totdeauna odată cu lansarea lui T-Mobile G1, primul smartphone cu Android din lume care în unele regiuni era cunoscut și sub denumirea de HTC Dream. Acest telefon deosebit pentru acele vremuri împlinește astăzi un deceniu de la debut și în rândurile de mai jos ne amintim de ce dispozitivul a reprezentat startul unei evoluții.

T-Mobile G1

Smartphone-ul sosea într-o perioadă tulbure a anului 2008, dar cumva a reușit să dea peste nas rivalilor iOS și Windows Mobile, promițând o comoditate sporită și extra productivitate. Avea o abordare interesantă prin care se combina o tastatură qwerty și un ecran TFT capacitiv cu diagonală de numai 3.5 inch care ne aducea în prim-plan o interfață arătoasă cu widget-uri aplicate peste.

T-Mobile G1

Acest dispozitiv rula în momentul lansării sistemul de operare Android 1.6 Donut și se livra cu doar 192 MB RAM, 256 MB de stocare flash și procesor single-core de 528 MHz. Dintr-un motiv sau altul telefonul nu avea jack audio 3.5 mm și oferea un trackball care ajuta în navigarea printre aplicații și meniu.

Dacă vă amintiți, acest telefon a primit și un retroreview de la noi în toamna anului 2015, material pe care îl puteți citi în întregime de aici sau pe care îl puteți urmări în format video mai sus. T-Mobile G1 a fost clar o revoluție, telefonul care a inaugurat un sistem de operare care la ora actuală se regăsește pe 2 miliarde de dispozitive la nivel global.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×