Mozilla și Samsung colaborează la realizarea unui nou browser web

Autor:  | Publicat în:  Samsung 843 ori
<b>Mozilla și Samsung colaborează la realizarea unui nou browser web</b>Samsung dorește să intre puternic și pe partea de aplicații. Ieri a fost făcut un anunț destul de important pe blogul Mozilla. Este vorba de un nou engine/motor de browser web ce va fi realizat în parteneriat de către cele două companii: Mozilla...

Samsung dorește să intre puternic și pe partea de aplicații. Ieri a fost făcut un anunț destul de important pe blogul Mozilla. Este vorba de un nou engine/motor de browser web ce va fi realizat în parteneriat de către cele două companii: Mozilla cu experiența acumulată pe partea de browsere web și Samsung cu expertiza din domeniul telefoanelor inteligente, tablete.

Acest browser web va fi conceput și optimizat în mod special pentru arhitectura ARM și Android. Se specifică în comunicatul de presă că vor încerca să-l extindă și spre alte platforme mobile. Va fi un browser conceput pentru procesoare de top și va beneficia de puterea de procesare spre a evita eventuale vulnerabilități de securitate.

Interesant este că ambele companii au sisteme de operare mobile în dezvoltatre. Mozilla mizează pe Firefox OS și zona low-cost, iar Samsung a declarat sus și tare că în 2013 vor avea trei modele de top: Galaxy S4, Galaxy Note III și un smartphone cu Tizen OS. Mi se pare logic ca noul browser să meargă și spre Tizen OS. Presupun că și Mozilla și-a făcut temele și va folosi software-ul conceput împreună cu compania sud-coreeană. Chrome pentru Android face legea în acest moment pe telefoanele cu sistemul de operare powered by Google.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×