[UPDATE Răspuns oficial Samsung] Multiple unităţi Samsung Galaxy Note 8 suferă de light bleed, inclusiv în România; Iată dovada (Video)

6.907 ori
<b>[UPDATE Răspuns oficial Samsung] Multiple unităţi Samsung Galaxy Note 8 suferă de light bleed, inclusiv în România; Iată dovada (Video)</b>De câteva zile smartphone-ul Samsung Galaxy Note 8 a început a fi livrat către clienți și se pare că debutul comercial nu este unul lipsit de probleme. Descoperim că multiple unități Note 8 suferă de light bleed, fenomen ce afectează panoul Amoled

Puţine flagship-uri au suferit de light bleed de-a lungul istoriei smartphone, dar există câteva care au stat sub semnul acestei probleme. LG G5 este un exemplu care îmi vine în minte şi se pare că există acum şi unele unităţi de Note 8 care suferă de acelaşi neajuns. Mai mult decât atât au fost descoperite chiar unele pe plan local.

Am descoperit pe forumul Softpedia utilizatori care se plâng ca lumina răzbate din lateralul telefonului, unde îmbinarea nu este chiar 100% bună. Utilizatorul de pe forum care a avut această problemă a semnalat şi că în magazinul de unde a cumpărat telefonul mai erau încă unităţi Note 8 afişate, ambele cu această problemă. Unul o avea în partea de jos a ecranului şi celălalt chiar mai grav decât primul caz al respectivului client.

Cu o căutare rapidă online găsim alte cazuri semnalate pe comunitatea XDA Developers. Aparent neajunsul se observă atunci când este crescută spre maxim luminozitatea ecranului, iar în cameră este întuneric. Cheia pentru a vedea dacă aveţi această problemă (pe orice telefon) este să afişaţi o imagine albă pe ecranul cu luminozitatea dată la maxim, într-o cameră întunecată.

Există şi alte voci care susţin că nu e de fapt light bleed, ci lumina care răzbate din curbura ecranului şi se reflectă cumva în alte părţi lucioase ale telefonului. Totuşi clipul integrat în acest articol nu minte şi vedem acel fir alb de lumină cum răzbate în lateralul telefonului. E drept că nu îi afectează funcţionarea, dar te poate distrage când foloseşti telefonul ca GPS şi este şi un neajuns estetic la un telefon de 1000 de euro.

Pe acele forumuri au mai fost menţionate cazuri şi pe Galaxy S7 şi S7 Edge. Voi v-aţi confruntat cu probleme de gen? Aveţi mai jos secţiunea de comentarii pentru a ne confirma sau infirma.

Mulţumim lui Nicolae Minga pentru pont.

UPDATE (20.09.2017): Revenim astăzi cu un răspuns oficial primit din partea Centrului de Relații cu Clienții Samsung pe tema problemei întâmpinate de către numeroși utilizatori cu ecranul lui Samsung Galaxy Note 8. Potrivit detaliilor menționate în mail-ul pe care îl vedeți mai sus, se pare că problema semnalată nu este considerată drept defect, ci un comportament normal al ecranului.

Raspuns Samsung

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×