MWC 2011: O seară liniștită cu Nokia... după o săptămână tumultuoasă

1.863 ori
<b>MWC 2011: O seară liniștită cu Nokia... după o săptămână tumultuoasă</b>CEO-ul Nokia are multe explicații de dat cu privire la strategia viitoare a companiei pe care o conduce, mai ales după parteneriatul cu Microsoft anunțat vineri. Astfel, multe lucruri au fost clarificate în cadrul conferinței de presă Nokia din...

CEO-ul Nokia are multe explicații de dat cu privire la strategia viitoare a companiei pe care o conduce, mai ales după parteneriatul cu Microsoft anunțat vineri. Astfel, multe lucruri au fost clarificate în cadrul conferinței de presă Nokia din Barcelona, în pre-show-ul Mobile World Congress. Sub numele de "O seară cu Nokia", acest eveniment a pus accentul pe planurile de viitor ale finlandezilor.

Cu această ocazie am aflat că Nokia lua în calcul și o colaborare cu Google și utilizarea lui Android, dar oficialii săi au văzut mai mult potențial în Windows Phone 7. Ni s-a dat de înțeles și că Microsoft va investi miliarde bune în Nokia, dar și că nu se va renunța la Symbian brusc, ci printr-un proces de tranziție, care va dura luni sau poate chiar ani.

Aparent, viitoarele versiuni mai evoluate de Symbian vor începe să includă elemente similare lui WP7, pentru a ușura trecerea utilizatorilor la noul OS. MeeGo nu a fost uitat și vom avea cel puțin un terminal cu această platformă pe piață în 2011. Cât despre Windows Phone 7, deja se lucrează la primele modele Nokia ce rulează sistemul de operare Microsoft și am putea avea un handset precum conceptele din imaginea de mai jos în curând.

Prototip Nokia WP7

Fost oficial Microsoft și actual CEO Nokia, Stephen Elop a răspuns foarte civilizat și politicos tuturor întrebărilor de la conferința de presă din Barcelona, deși a fost numit "cal troian", aluzie la faptul că ar fi fost ales CEO doar pentru a duce către parteneriatul Microsoft-Nokia. Speculațiile cu privire la o fuziune între cei doi giganți și-au făcut apariția și au mai fost aduse în discuție de către jurnaliști și probleme spinoase, precum faptul că angajații Nokia din Finlanda au plecat mai devreme de la muncă vineri, în semn de protest.

Acest gest a fost pus de către Stephen Elop pe seama incertitudinii joburilor care vor fi păstrate după anunțarea parteneriatului cu Microsoft. Ce am mai aflat nou este că Nokia va beneficia de privilegii față de restul producătorilor de telefoane Windows Phone 7 și că va avea beneficii din advertising pe platforma WP7.

Vom vedea un telefon nou al finlandezilor la MWC? Probabil că nu... dar noi speram în continuare!

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×