MWC 2012: Nokia 808 PureView preview - mamutul cameraphone-urilor Într-o experientă hands on Mobilissimo (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 7.123 ori
<b>MWC 2012: Nokia 808 PureView preview - mamutul cameraphone-urilor Într-o experientă hands on Mobilissimo (Video)</b>Vedeta incontestabilă a zilei de azi de la MWC 2012 este Nokia 808 PureView, un telefon cu o impresionantă camera de 41 de megapixeli, despre care ați aflat din live blogging-ul nostru. După ce am aflat numeroase funcțiile foto pe care ni le rezervă...

Vedeta incontestabilă a zilei de azi de la MWC 2012 este Nokia 808 PureView, un telefon cu o impresionantă camera de 41 de megapixeli, despre care ați aflat din live blogging-ul nostru. După ce am aflat numeroase funcțiile foto pe care ni le rezervă acest device, acum a venit momentul și pentru un preview video, pe care îl vedeți mai jos. Acesta este un telefon cu Nokia Belle drept OS și servește drept un urmaș pentru Nokia N8.

Handsetul folosește tehnologie Carl Zeiss de ultimă oră și dispune de un senzor foto de mari dimensiuni, care permite oversampling-ul pixelilor. Acesta înseamnă combinarea mai multor pixeli într-unul perfect. Probabil cel mai important aspect este posibilitatea de a face zoom în fără a pierde detalii. și cum acesta este totuși un telefon și nu doar o cameră care permite apeluri, iată ce ne mai rezerva device-ul:

  • Dimensiuni: 13.9 mm grosime, greutate de 169 grame
  • Display: AMOLED 4 inch, 640 x 360 pixeli, Gorilla Glass, ClearBlack Display
  • Memorie: slot microSD, 16 GB internă, 1 GB ROM, 512 MB RAM
  • Conectivitate: HSDPA 14.4 Mbps, WiFi, DLNA, Bluetooth 3.0, NFC, microUSB 2.0
  • Camera: 41 MP, autofocus, bliț Xenon, geotag, lentila Carl Zeiss, captura video 1080p 30 fps, camera frontală VGA
  • CPU: ARM 11, 1.3 GHz
  • Baterie: Li-ion 1400 mAh
  • Alte dotări: radio FM stereo, accelerometru, senzor de proximitate, busola

Un concept interesant la Nokia 808 PureView este slide zoom. Nokia a observat că zoomul convențional poate fi lent sau imprecis și nici pinch to zoom nu era eficient. Astfel, a dispărut acum orice indicator de pe ecran și treubie doar să faceți slide cu degetul pe ecran pentru a face zoom. Va apărea o "rama" care se va mișca în același timp cu degetul vostru. Aflați și că la filmarea full HD 1080p aveți la dispoziție zoom 4x, în vreme ce la video 720p HD zoom-ul este lossless până la 6x. Dacă filmați nHD (640 x 360) atingeți chiar 12x zoom. Captură video se realizează în format H.264 la 25 Mbps. Alte detalii despre camera aflați din clipul preview de mai jos.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×