Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua II. de Mobile World Congress din Barcelona - Țeapa numită Nokia; Asus bine, dar fără internet

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.429 ori
<b>Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua II. de Mobile World Congress din Barcelona - Țeapa numită Nokia; Asus bine, dar fără internet</b>Ziua 2 Am început devreme, cu Nokia. Am ajuns la conferință cu jumătate de oră înainte de a începe. Am stat la o coadă destul de lungă, asta pentru că ni se scanau legitimațiile, e ceva normal. Ce nu am știut e faptul că se făcea o...

Ziua 2 Am început devreme, cu Nokia. Am ajuns la conferință cu jumătate de oră înainte de a începe. Am stat la o coadă destul de lungă, asta pentru că ni se scanau legitimațiile, e ceva normal. Ce nu am știut e faptul că se făcea o selecție, unii erau trimiși în sala în care se desfășura conferința iar alții, printre care și eu, dar și mulți alții, au fost trimiși într-o sală alăturată, unde era un pupitru, deci nu ne așteptam la surpriza pe care ne-au pregătit-o. Surpriza a fost că în sala noastră nu a venit nimeni, ci ne-am uitat la o proiecție video pe un ecran la ce se întâmplă în sala alăturată... mi se pare de prost gust.

Mai bine spuneau că nu sunt locuri destule și nici nu intram. A fost dezastru, transmisia a fost din punctul meu de vedere foarte proastă, de multe ori capetele oamenilor care vorbeau erau tăiate și în majoritatea cazurilor când se prezentă un telefon, aveam imaginea cu telefonul pentru câteva secunde, deci de multe ori nici nu apucăm să-i fac poză la ecran, pentru că imediat comutau ori pe persoana care vorbea ori pe ieșirea video a telefonului, așa că vedeam doar o interfață. A fost foarte frustrant.

Din sala alăturată se auzeau aplauze, etc, iar noi stăteam ca la cinema și ne uităm la un ecran, consider asta lipsa de respect. Din nefericire internetul prin stick pe care l-am avut, probabil din cauză că au fost foarte mulți pe o suprafață foarte mică, a mers foarte greu, abia puteam trimite un tweet cu poza în 10 minute, era dureros.

Din punctul ăsta de vedere HTC are tot respectul din partea mea, pentru că au pus cablu de rețea la absolut toți invitații. După prezentare am mers să filmez și să pozez telefoanele lansate. Fiind foarte multă lume era incredibil de greu să faci chiar și o fotografie decenta la un telefon.  Am mai fost în situații de genul acesta așa că nu mă miră, ce m-a mirat în schimb este nesimțirea unor, colegi jurnaliști. Mulți au fost foarte agresivi, se împingeau și se făceau că plouă, unii chiar luau telefonul din fața ta la care tu tocmai încercai să faci o poză... deci nesimțirea este internațională.

Asus

Mi-am propus să revin după prezentarea de la Asus pentru că oricum era o pierdere de vreme să mai stau. La Asus am ajuns și mai devreme, aproape o oră, dar nu mi-a părut rău pentru că așa am prins loc în sală, mulți au rămas pe hol, adevărul e ca la Asus sala era destul de mică. Am primit un bilețel cu setările pentru Wifi, dar nu a mers, după ce s-a terminat conferința am fost anunțați că în 10 minute se va remedia problema, dar nu s-a mai întâmplat. După dezamăgirea simțită la Nokia, prezentarea de la Asus a fost ca o gură proaspătă de aer. A fost o prezentare glumeață și foarte directă fără formalități și chiar părea natural, nu a fost ceva forțat.

Padfone

Produsul lansat de Asus era ceva care te punea pe gânduri și cred că ideea a surâs tuturor, să ai pe telefon absolut toate datele tale, și în același timp să poți să vizualizezi asta pe o tabletă iar dacă ai de lucru mai mult să poți adăuga și o tastatură. Cireașa de pe tort a fost stylusul care este folosit și pe post de receptor, a fost un moment foarte amuzant. La hands-on a fost identic ca și la nokia, lume multă și abia puteai să te apropii să faci o poză sau să filmezi, aici am avut o experiență și mai nasoală, în timp ce făceam poze la telefon, telefonul fiind pe un stativ, a venit un tip, care și el voia să facă poze și a luat telefonul din fața mea. I-am spus că tu nu vezi că fac poze la telefon, și a zis ba da, îl pun imediat la loc, mi s-a urcat tensiunea... i-am spus să-l pună acum la loc nu imediat, pentru că e anormal ceea ce face, eram și obosit, am o față de om care nu are chef de glume, și nici tonul pe care i-am spus nu a fost foarte prietenos, așa că l-a pus la loc.

Asus Padfone

Decât să fac o treabă proastă, am spus că mai bine las poporul să-și facă damblaua, decât să mă împing ca nesimțitul. Nu e de ajuns că sunt foarte mulți oameni într-un loc așa de mic, dar majoritatea, ca și mine, are un rucsac pe spate, și rucsacii sunt destul de mari. Am mers și am mâncat niște tapas, ceva sandvișuri foarte mici și într-un separeu am văzut că era o tipă care dacă o rugai frumos îți prezenta Padfone-ul.

Protestatari

După Asus, m-am întors în expoziție și am mers la centrul de presă ca să trimit imaginile. Mai târziu am mers la Nokia și am făcut prewiev-urile într-un cadru mult mai civilizat de data asta. Am trecut și pe la LG și Samsung, am băut un ceai, am uitat să vă spun că în ciuda vigilenței mele tot am răcit cobza... Pentru mine Barcelona înseamnă până acum 2 lucruri. MWC și o răceală zdravănă de fiecare dată :) Am stat până pe la ora 19 după care am mers să iau cina împreună cu alți băieți veniți din România (invitați de Samsung). La ieșire am fost întâmpinați de un grup de protestatari care au blocat intersecția din fața expoziției.

Protestatari

Protestau împotriva reducerii de personal din metrou. Am mâncat o pizza, după care am mai stat puțin de vorbă dar am plecat primul pentru că aveam o durere de cap infernală. Am ajuns acasă la prietenii mei am băut un ceai și m-am pus în pat.

Sper să fiu apt de trebă :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×