MWC 2013: AMD prezintă tablete bazate pe noul procesor Temash, cu un consum rezonabil

832 ori
<b>MWC 2013: AMD prezintă tablete bazate pe noul procesor Temash, cu un consum rezonabil</b>La ora actuală piața de tablete este dominată de chipuri ARM RISC create de către giganți precum Qualcomm, Nvidia, Apple sau Samsung, dar asta nu înseamnă că Intel sau AMD nu pot avea succes cu chipseturile lor x86. O nouă inițiativa AMD în...

La ora actuală piața de tablete este dominată de chipuri ARM RISC create de către giganți precum Qualcomm, Nvidia, Apple sau Samsung, dar asta nu înseamnă că Intel sau AMD nu pot avea succes cu chipseturile lor x86. O nouă inițiativa AMD în această privință a fost prezentat la MWC 2013 în Barcelona.

Pe numele său Temash, noul chip AMD este destinat atât tabletelor, cât și laptopurilor. Acesta este un APU quad core bazat pe arhitectura AMD Jaguar și dotat cu GPU Radeon HD cu suport DirectX 11 și grafică Full HD. Cei care au intrat în contact cu terminale bazate pe Temash afirma că acest CPU are un consum de energie foarte bine administrat, în ciuda puterii sale de procesare.

Se pare că procesorul consuma doar 1 Watt pentru sarcini banale, precum web browsing sau editare de text și 5.9 Watt în mod de funcționare pe baterie. Chipul se va regăsi pe viitoare tablete și hibrizi Windows 8, permițându-le să atingă o durată de funcționare mai lungă. în unele teste Temash poate depăși și perfomanțele lui Intel Core i5, se pare și depășește cu mult orice CPU Intel Atom disponibil la ora actuală. Bătălia dintre ARM-uri și Intel tocmai a primit un al treilea participant! Va conta ARM pe zona tabletelor în 2014?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×