MWC 2015: Google pregăteşte propriul său sistem de plăţi, sub numele de Android Pay

Autor:  | Publicat în:  Google 431 ori
<b>MWC 2015: Google pregăteşte propriul său sistem de plăţi, sub numele de Android Pay</b>Spre deosebire de multe alte servicii legate de zona Mobile, sistemele de plăţi se fragmentează &icirc;n loc să se centralizeze. Avem Apple Pay, recent a apărut şi Samsung Pay, iar marile bănci lucrează şi ele la propriul sistem. De parcă nu era...

Spre deosebire de multe alte servicii legate de zona Mobile, sistemele de plăţi se fragmentează în loc să se centralizeze. Avem Apple Pay, recent a apărut şi Samsung Pay, iar marile bănci lucrează şi ele la propriul sistem. De parcă nu era de ajuns şi Google dezvoltă acum Android Pay.

E vorba mai degrabă despre un framework API pentru a integra plăţile în propriile aplicaţii ale companiei. Vestea a sosit chiar la MWC 2015, prin intermediul lui Sundar Pichai, senior vicepreşedinte Google Product. Google a realizat faptul că plăţile cu mobilul au devenit chintesenţiale în ziua de azi şi vrea să facă o mutare în acest domeniu. Printre măsurile luate de gigantul motoarelor de căutare se număra folosea de numere token pentru tranzacţii specifice, pentru creşterea siguranţei.

Datele legate de carduri de credit sunt stocate local, astfel că veţi putea folosi Android Pay şi dacă nu aveţi o conexiune celulară. Sistemul nu e foarte diferit de Apple Pay în acest moment, dar alegerea de implementare via API, înseamnă că Google pune la dispoziţia dezvoltatorilor acest sistem, pentru integrarea în viitoare aplicaţii.

Reţineţi că Android Pay nu înseamnă casarea lui Google Wallet, iar cele două vor fi integrate la comun. Android Pay va suporta şi autentificare biometrică.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×