MWC 2015: Google pregăteşte propriul său sistem de plăţi, sub numele de Android Pay

476 ori
<b>MWC 2015: Google pregăteşte propriul său sistem de plăţi, sub numele de Android Pay</b>Spre deosebire de multe alte servicii legate de zona Mobile, sistemele de plăţi se fragmentează &icirc;n loc să se centralizeze. Avem Apple Pay, recent a apărut şi Samsung Pay, iar marile bănci lucrează şi ele la propriul sistem. De parcă nu era...

Spre deosebire de multe alte servicii legate de zona Mobile, sistemele de plăţi se fragmentează în loc să se centralizeze. Avem Apple Pay, recent a apărut şi Samsung Pay, iar marile bănci lucrează şi ele la propriul sistem. De parcă nu era de ajuns şi Google dezvoltă acum Android Pay.

E vorba mai degrabă despre un framework API pentru a integra plăţile în propriile aplicaţii ale companiei. Vestea a sosit chiar la MWC 2015, prin intermediul lui Sundar Pichai, senior vicepreşedinte Google Product. Google a realizat faptul că plăţile cu mobilul au devenit chintesenţiale în ziua de azi şi vrea să facă o mutare în acest domeniu. Printre măsurile luate de gigantul motoarelor de căutare se număra folosea de numere token pentru tranzacţii specifice, pentru creşterea siguranţei.

Datele legate de carduri de credit sunt stocate local, astfel că veţi putea folosi Android Pay şi dacă nu aveţi o conexiune celulară. Sistemul nu e foarte diferit de Apple Pay în acest moment, dar alegerea de implementare via API, înseamnă că Google pune la dispoziţia dezvoltatorilor acest sistem, pentru integrarea în viitoare aplicaţii.

Reţineţi că Android Pay nu înseamnă casarea lui Google Wallet, iar cele două vor fi integrate la comun. Android Pay va suporta şi autentificare biometrică.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×