MWC 2015: Intel lansează un procesor special pentru smartphone-urile de buget: chipsetul Sofia

Autor:  | Publicat în:  Intel 506 ori
<b>MWC 2015: Intel lansează un procesor special pentru smartphone-urile de buget: chipsetul Sofia</b>Intel a anunţat astăzi lansarea unui nou procesor pentru smartphone-urile de buget, lu&acirc;nd &icirc;n calcul evoluţia telefoanelor cu preţ &nbsp;de 100 de dolari sau mai puţin. Numele de cod al chipsetului era Sofia, atunci c&acirc;nd proiectul...

Intel a anunţat astăzi lansarea unui nou procesor pentru smartphone-urile de buget, luând în calcul evoluţia telefoanelor cu preţ  de 100 de dolari sau mai puţin. Numele de cod al chipsetului era Sofia, atunci când proiectul era anunţat spre final de 2013.

S-a ajuns de la un proiect la un produs finisat în 15 luni, conform lui Aicha Evans, general manager Intel Platform Engineering. Chipul Sofia va fi folosit şi pe tablete, nu doar pe telefoanele accesibile. Peste 20 de producători de terminale şi-au anunţat intenţia de a folosi chipsetul, că alternativă la foarte popularele soluţii Qualcomm şi MediaTek.

Qualcomm a anunţat recent că deja testează procesorul Snapdragon 820 şi că acesta va sosi spre finalul anului, deci se misca foarte rapid. Trebuie să aflaţi că Intel plăteşte producătorii de tablete să îi folosească procesoarele Bay Trail, explicându-se astfel parţial pierderile de 4.2 miliarde de dolari în segmentul Mobile pe anul trecut. Chipurile Intel Sofia sunt menite iniţial pentru telefoane 3G, apoi vor exista şi versiuni pentru modele 4G.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×