MWC 2015: Jolla lansează Sailfish OS 2.0, invită dezvoltatorii să se alăture echipei lor

742 ori
<b>MWC 2015: Jolla lansează Sailfish OS 2.0, invită dezvoltatorii să se alăture echipei lor</b>Compania finlandeză Jolla a anunţat astăzi Sailfish OS 2.0, a doua generaţie a platformei mobile care a st&acirc;rnit at&acirc;t de mult interes anul trecut. &Icirc;n plus, Jolla a invitat dezvoltatorii din Rusia, India, China şi Japonia să se...

Compania finlandeză Jolla a anunţat astăzi Sailfish OS 2.0, a doua generaţie a platformei mobile care a stârnit atât de mult interes anul trecut. În plus, Jolla a invitat dezvoltatorii din Rusia, India, China şi Japonia să se alăture echipei sale.

Firma Jolla a fost fondată în 2011 în Finlanda, atunci când o echipă de angajaţi nemulţumiţi de la Nokia a părăsit compania, în special dezvoltatorii care au lucrat la proiectul MeeGo. MeeGo a stat la baza lui Sailfish, care rulează pe tableta Jolla şi telefonul Jolla. Sailfish OS 2.0 va fi licenţiat şi altor producători hardware, iar compania vrea să diferenţieze clar platforma de Windows Phone sau Android.

Finlandezii au anunţat şi că vor colabora cu Intel pentru a oferi suport pentru cele mai noi procesoare Atom x3 pe Sailfish OS. Versiunea 2.0 a platformei va sosi cândva în a doua jumătate a acestui an. Ea va aduce o interfaţă îmbunătăţită, noi funcţii de securitate şi personalizare, o mai bună rulare a aplicaţiilor Android şi noi modalităţi de a vedea notificările şi evenimentele programate.

Jolla a promis şi că va integra noi funcţii legate de tranzacţiile mobile. Va exista şi "cel mai bun multitasking de pe piaţă" pentru tablete şi telefoane, inclus în acest OS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×