MWC 2015: Jolla lansează Sailfish OS 2.0, invită dezvoltatorii să se alăture echipei lor

Autor:  | Publicat în:  Jolla 731 ori
<b>MWC 2015: Jolla lansează Sailfish OS 2.0, invită dezvoltatorii să se alăture echipei lor</b>Compania finlandeză Jolla a anunţat astăzi Sailfish OS 2.0, a doua generaţie a platformei mobile care a st&acirc;rnit at&acirc;t de mult interes anul trecut. &Icirc;n plus, Jolla a invitat dezvoltatorii din Rusia, India, China şi Japonia să se...

Compania finlandeză Jolla a anunţat astăzi Sailfish OS 2.0, a doua generaţie a platformei mobile care a stârnit atât de mult interes anul trecut. În plus, Jolla a invitat dezvoltatorii din Rusia, India, China şi Japonia să se alăture echipei sale.

Firma Jolla a fost fondată în 2011 în Finlanda, atunci când o echipă de angajaţi nemulţumiţi de la Nokia a părăsit compania, în special dezvoltatorii care au lucrat la proiectul MeeGo. MeeGo a stat la baza lui Sailfish, care rulează pe tableta Jolla şi telefonul Jolla. Sailfish OS 2.0 va fi licenţiat şi altor producători hardware, iar compania vrea să diferenţieze clar platforma de Windows Phone sau Android.

Finlandezii au anunţat şi că vor colabora cu Intel pentru a oferi suport pentru cele mai noi procesoare Atom x3 pe Sailfish OS. Versiunea 2.0 a platformei va sosi cândva în a doua jumătate a acestui an. Ea va aduce o interfaţă îmbunătăţită, noi funcţii de securitate şi personalizare, o mai bună rulare a aplicaţiilor Android şi noi modalităţi de a vedea notificările şi evenimentele programate.

Jolla a promis şi că va integra noi funcţii legate de tranzacţiile mobile. Va exista şi "cel mai bun multitasking de pe piaţă" pentru tablete şi telefoane, inclus în acest OS.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×