MWC 2018: Nokia anunţă aplicaţia Nokia Pro pentru terminalele cu optică Zeiss

Autor:  | Publicat în:  Nokia  HMD Global 1.638 ori
<b>MWC 2018: Nokia anunţă aplicaţia Nokia Pro pentru terminalele cu optică Zeiss</b>Aţi remarcat probabil la prezentarea Nokia de la MWC 2018 faptul că telefoanele lor cu Android proaspăt lansate au un mod Pro al camerei. Vine cu acea interfaţă atât de familiară cu semicercuri de pe vremea lui Lumia şi oferă reglaje de balans de alb, exp

Aţi remarcat probabil la prezentarea Nokia de la MWC 2018 faptul că telefoanele lor cu Android proaspăt lansate au un mod Pro al camerei. Vine cu acea interfaţă atât de familiară cu semicercuri de pe vremea lui Lumia şi oferă reglaje de balans de alb, expunere, shutter şi ISO. Azi avem detalii despre această funcţionalitate.

HMD Global a anunţat că va exista o aplicaţie Nokia Pro pentru camera şi e destinată terminalelor cu optică Zeiss, nu că ar fi prea multe pe piaţă. Modul manual permite reglajele de mai sus, plus metering şi focalizare. Interfaţa ar trebui să fie una proaspătă, regândita faţă de cea de pe Lumia-uri. Va aduce şi procesare  mai bună a imaginii şi este destinată celor care ştiu ce fac, sunt pasionaţi de fotografie şi ştiu ce înseamnă fiecare reglaj.

Majoritatea utilizatorilor prefera totuşi să lase tot pe "Auto". Aplicaţia Nokia Pro se află pe Nokia 7 Plus şi Nokia  Sirocco şi ar trebui să ajungă şi pe Nokia 8 şi pe Nokia 6 (2018). Poate pe viitor vedem şi aşa ceva şi algoritmi deştepţi Google pentru camerele Nokia.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×