Noi detalii despre procesorul 8 core Samsung Exynos 5 Octa: vine cu GPU PowerVR SGX 544MP3, nu ARM Mali!

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.386 ori
<b>Noi detalii despre procesorul 8 core Samsung Exynos 5 Octa: vine cu GPU PowerVR SGX 544MP3, nu ARM Mali!</b>în cadrul CES 2013 una dintre lansările ușor neglijate, în favoarea mai popularelor Tegra 4 și Snapdragon 800 a fost cea a soluției SoC de la Samsung Exynos 5 Octa. E vorba de fapt de un aranjament dublu quad core, mai degrabă decât de unul 8...

în cadrul CES 2013 una dintre lansările ușor neglijate, în favoarea mai popularelor Tegra 4 și Snapdragon 800 a fost cea a soluției SoC de la Samsung Exynos 5 Octa. E vorba de fapt de un aranjament dublu quad core, mai degrabă decât de unul 8 core. Astfel, procesorul vine cu 4 core-uri ARM Cortex A7 și 4 core-uri ARM Cortex A15, iar până azi plana un mister asupra identității GPU-ului procesorului.

Inițial se credea că e vorba de un GPU Arm Mali-T604, același de pe procesorul Exynos 5 Dual, dar se pare că nu e așa, după cum au descoperit cei de la Anandtech. Ei bine, aflați că procesorul 8 core Samsung Exynos 5 vine cu un GPU PowerVR SGX 544MP3 la 533 MHz. Acesta seamănă foarte mult cu cel folosit de Apple pe procesoarele A5 și A5X, doar că primește în plus și suport special pentru DirectX 10 și de două ori mai multe triunghiuri decât cel Apple (cei pricepuți la procesoare știu despre ce e vorba).

Performanța grafică a acestui GPU ar trebui să fie undeva între cea a lui Apple A5X și Apple A6X, presupunând că interfața de memorie a celor de la Samsung e la fel de eficientă ca și cea Apple. Poate că am fi dorit ceva mai rapid decât ce avem pe Apple, totuși, deși nu poate spune nimeni că jocurile nu arată fantastic pe tabletele companiei din Cupertino.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×