Noile smartphone-uri Sony vor suporta localizare prin GLONASS, alternativă la GPS

2.517 ori
<b>Noile smartphone-uri Sony vor suporta localizare prin GLONASS, alternativă la GPS</b>Mulți dintre noi luăm GPS-ul de-a gata, dar știați că acesta este doar unul dintre sistemele de poziționare globală și anume cel al americanilor. Există și alternative la această tehnologie, precum sistemul rusesc GLONASS, sau cel al Uniunii...

Mulți dintre noi luăm GPS-ul de-a gata, dar știați că acesta este doar unul dintre sistemele de poziționare globală și anume cel al americanilor. Există și alternative la această tehnologie, precum sistemul rusesc GLONASS, sau cel al Uniunii Europene, Galileo, aflat încă în faza de dezvoltare. Sony pare a dori să îmbunătățească eficiența localizării telefoanelor sale, care acum suportă și GLONASS.

Este vorba aici despre noile terminale Xperia prezentate la CES, Xperia S și Xperia Ion. Mai mult, Sony promite că toate telefoanele sale dotate cu procesoare Snapdragon S2 și S3 vor beneficia de suport pentru conectivitate GLONASS. Astfel, handseturile companiei japoneze vor avea acum nu 31 de sateliți, ci 55 folosiți pentru poziționare și orientare, deci o veste excelentă, pentru cei care se axează pe smartphone că înlocuitor de GPS.

Suportul GLONASS este deja prezent pe câteva terminale destul de celebre, precum iPhone 4S sau Samsung Galaxy Note, în cazul în care nu știați. Primele teste ale acestui sistem pe handseturile Sony arată o îmbunătățire a preciziei de localizare cu până la 50%.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×