Nokia 8 disecat şi dezasamblat, vine cu mecanism de răcire heat pipe avansat şi se repară destul de uşor (Video)

1.691 ori
<b>Nokia 8 disecat şi dezasamblat, vine cu mecanism de răcire heat pipe avansat şi se repară destul de uşor (Video)</b>După ce JerryRig ne-a prezentat un test de rezistență pentru smartphone-ul Nokia 8, acum este momentul să vedem cum se prezintă acesta la nivel de componente interne. Aflăm astfel că telefonul este cât de cât ușor de reparat și că

JerryRigEverything a realizat deja teste de zgâriere, îndoire şi ardere pentru Nokia 8, terminalul trecându-le pe toate cu brio. Acum a venit şi momentul disecţiei şi dezasamblării, ocazie cu care aflăm cât de uşor de reparat este terminalul Nokia flagship în acest moment.

Nokia 8

Lipiciul este folosit pentru a ţine totul împreună şi cum nu se văd şuruburi la exterior, un mecanism de încălzire este necesar pentru a deschide handset-ul. După ce ecranul este încălzit cu un uscător de păr, urmează decupajul uşor cu un cutter pe lateral (pentru adeziv) şi se scoate panoul ecranului. Adezivul cald se taie încet şi întreg procedeul pare puţin cam complex, fiind multe porţiuni şi cabluri ale ecranului care pot fi tăiate din greşeală.

Două cabluri "ribbon" sunt ataşate la panoul display-ului. Observăm că toţi conectorii ecranului sunt uşor de detaşat, fiind comparaţi de Jerry cu jucării LEGO. De abia după toate acele deconectări se poate scoate ecranul. 19 şuruburi ţin o placă centrală în loc, care integrează şi bateria. Aceeaşi placă mediană include un mecanism "heatpipe" care ajută la disiparea căldurii.

Sub placa mediană se află placa de bază şi de aici lucrurile devin uşoare la disecţie. Jerry a apreciat organizarea bună a interiorului lui Nokia 8. Menţionăm că numărul total de şuruburi ajunge la 30, iar ecranul este lipit pe smartphone cu un adeziv cauciucat, pentru a asigura o oarecare rezistenţă la stropire. Senzorii foto din spate, cei de 13 megapixeli sunt fixaţi cu 4 şuruburi.

Concluzia e că telefonul e rezonabil de uşor de reparat, deşi ecranul poate pune unele probleme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×