Nokia a platit 20 de milioane de dolari celor de la Qualcomm

Autor:  | Publicat în:  Nokia 763 ori
<b>Nokia a platit 20 de milioane de dolari celor de la Qualcomm</b>Celebra companie producatoare de terminale mobile, Nokia a dezvaluit ca a platit 20 de milioane de dolari firmei Qualcomm pentru licenta catorva patente, in special cele care au legatura cu tehnologia 3G. Cele 2 companii sunt implicate intr-o serie de...

Celebra companie producatoare de terminale mobile, Nokia a dezvaluit ca a platit 20 de milioane de dolari firmei Qualcomm pentru licenta catorva patente, in special cele care au legatura cu tehnologia 3G.

Cele 2 companii sunt implicate intr-o serie de procese legate de patente, iar Qualcomm a amenintat ca nu vor mai imparti patente cu Nokia in viitorul apropiat. Firmele se afla in renegocieri in vederea unei intelegeri legate de licentierea patentelor care expira pe 9 aprilie. Nokia a mentionat ca plata facuta are legatura cu licentele pe care Qualcomm le asigura prin intermediul Institutului European de Standardizare a Telecomunicatiilor.

Reprezentatii Qualcomm au tinut sa mentioneze ca suma de 20 de milioane de dolari este rezonabila, avand in vedere folosirea patentelor companiei in cadrul handseturilor UMTS. Anul 2007 pare a fi dominat de aceste confruntari legale intre gigantii telefoniei mobile si mici companii care se simt tradate mai ales la capitolul licente si brevete. Apple a cunoscut aceste lucruri pe pielea sa, iar acum Hop On a pus gand rau tuturor terminalelor dotate cu functii MP3.

Vor afecta in vreun fel aceste procese piata in plina crestere a terminalelor mobile din Romania? Indraznim sa spunem ca nu, deoarece terminalele cele mai disputate nu ajung imediat pe teritoriul tarii noastre, iar cand acestea intra pe piata, conflictele juridice s-au stins deja de luni bune.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×