Nokia anunță Ozo, o cameră desprinsă din filmele sci-fi ce filmează clipuri la 360 grade (VR)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.587 ori
<b>Nokia anunță Ozo, o cameră desprinsă din filmele sci-fi ce filmează clipuri la 360 grade (VR)</b>Știam deja că pe data de 28 iulie, finlandezii de la Nokia aveau să prezinte un produs inedit, anunț despre care aflăm chiar acum. &Icirc;n cadrul unui eveniment din Los Angeles, compania at&acirc;t de populară cu c&acirc;țiva ani &icirc;n urmă pe...

Știam deja că pe data de 28 iulie, finlandezii de la Nokia aveau să prezinte un produs inedit, anunț despre care aflăm chiar acum. În cadrul unui eveniment din Los Angeles, compania atât de populară cu câțiva ani în urmă pe piața terminalelor mobile, a dezvăluit Ozo, o cameră next-gen capabilă să filmeze la 360 grade.

Această cameră cu nume interesant, a fost special dezvoltată pentru captarea de materiale video la 360 grade care ulterior să poată fi vizionate prin intermediul unei perechi de ochelari VR, o tehnologie pe care din ce în ce mai mulți producători o adoptă prin lansarea de astfel de seturi virtual-reality. Pentru început ni se dezvăluie faptul că produsul din imagine este momentan în faza de pre-producție.

Ulterior, mai precis în această toamnă vom avea parte de o lansare formală, dar și de prețuri oficiale. Potrivit finlandezilor, această cameră video parcă desprinsă parcă din filmele sci-fi vine cu o funcție prin care clipurile video VR sunt randate și gata de playback (low-resolution) în doar câteva minute.

Această sferă cu greutate de 2.72 kg sosește cu 8 senzori optici de imagine, dar și 8 microfoane integrate în carcasă ce astfel captează sunetul în format 3D. Aflați totuși că această cameră nu este destinată utilizatorilor obișnuiți, ci mai degrabă producătorilor de conținut de la Hollywood. Un lucru sigur este acela că Nokia Ozo va da startul avalanșei de materiale VR, lucru pe care îl așteptăm de o bună bucată de timp.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×