Nokia anunta un nou run-time Web pentru platforma S60

1.319 ori
<b>Nokia anunta un nou run-time Web pentru platforma S60</b>Nokia a anuntat un nou Web Run-Time pentru platforma S60, destinata smartphone-urilor. Noua versiune va oferi noi functii developerilor care creaza widgeturi (aplicatii de mici dimensiuni, bazate pe standarde Web, gen HTML, CSS, Java si Ajax) Web Run-Time...

Nokia a anuntat un nou Web Run-Time pentru platforma S60, destinata smartphone-urilor. Noua versiune va oferi noi functii developerilor care creaza widgeturi (aplicatii de mici dimensiuni, bazate pe standarde Web, gen HTML, CSS, Java si Ajax)

Web Run-Time S60 soseste acum in tandem cu "Platform Services", care permite accesul widgeturilor la aplicatiile telefonului, cum sunt GPS-ul, calendarul, contactele si diferite continuturi (audio/video/imagini) prin intermediul API-urilor JavaScript. Practic, aceasta imbunatatire va permite dezvoltarea unor widgeturi mai personalizate si mai sofisticate, folosind atat conexiunea web, cat si feature-urile unui telefon.

Un exemplu a fost postat astazi pe s60.com, descriind un widget care foloseste GPS-ul terminalului pentru a determina pozitia utilizatorului si apoi furnizeaza prognoze meteo preluate de pe web. Compania se asteapta ca aceasta lansare sa determine proliferarea aplicatiilor, acum ca oricine poate crea un soft pentru telefonul mobil (cu putina experienta de developer). Developerii vor fi de asemenea interesati de anuntul in legatura cu suportul pentru Open C++ sub forma de Standard Template Library plus alte "library"-uri C++ care-si vor face aparitia pe platforma S60.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×