Nokia ar putea cere daune de 1 miliard de dolari celor de la Apple

1.268 ori
<b>Nokia ar putea cere daune de 1 miliard de dolari celor de la Apple</b>Dupa cum va informam intr-un articol anterior, Nokia a depus o plangere legala impotriva Apple, denuntand faptul ca terminalul iPhone foloseste numeroase din tehnologiile patentate de finlandezi. Reuters ne informeaza ca Apple ar putea sa plateasca 1...

Dupa cum va informam intr-un articol anterior, Nokia a depus o plangere legala impotriva Apple, denuntand faptul ca terminalul iPhone foloseste numeroase din tehnologiile patentate de finlandezi. Reuters ne informeaza ca Apple ar putea sa plateasca 1 miliard de dolari celor de la Nokia, daca procesul se incheie in favoarea acestora din urma.

Plangerea legala a fost depusa joi in Statele  Unite, iar actele afirma ca Apple a incalcat 10 patente pentru tehnologii de baza, in genul transferului wireless de date, un factor cheie pentru succesul lui iPhone. Analistii estimeaza ca firma din Cupertino ar putea fi nevoita sa plateasca o suma cuprinsa intre 200 de milioane si 1 miliard de dolari pentru patentele folosite pe cele 34 de milioane de unitati iPhone vandute pana acum.

De remarcat este faptul ca doar in ultimul trimestru Apple a vandut 7.4 milioane astfel de terminale, cu un pret mediu de 566 de dolari, conform Strategy Analytics. Analistii afirma ca Nokia are tot dreptul sa pretinda sume de acest gen, fiind unul dintre cei mai importanti detinatori de patente din industria telefoniei mobile, impreuna cu Qualcomm si Ericsson.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×