Nokia cumpara compania bit-side, dezvolta serviciile sociale, bazate pe locatie

1.359 ori
<b>Nokia cumpara compania bit-side, dezvolta serviciile sociale, bazate pe locatie</b>Observand ca Apple obtine profituri uriase din App Store, iar BlackBerry, Palm si Google vin cu initiative similare, Nokia isi extinde din ce in ce mai mult activitatea in domeniul software. Cum fac finlandezii acest lucru? Ei bine, ei cumpara companii de...

Observand ca Apple obtine profituri uriase din App Store, iar BlackBerry, Palm si Google vin cu initiative similare, Nokia isi extinde din ce in ce mai mult activitatea in domeniul software. Cum fac finlandezii acest lucru? Ei bine, ei cumpara companii de nivel mic si mediu care dezvolta softuri, ultima achizitie fiind bit-side GmbH.

Bit-side este o companie germana, cu doar 39 de angajati, dar al carei portofoliu include clienti ca Yahoo!, Kodak sau THQ Wireless. Nokia colaboreaza cu germanii inca din 2007 si nu putem sa nu observam ca pe site-ul bit-side sunt mentionate si aplicatii pentru OS-ul Android. Sa fie acesta un semn ca Nokia pregateste de asemenea un handset Android?

Bit-side doreste in special sa colaboreze cu Nokia pentru dezvoltarea serviciilor sociale/bazate pe locatie, acestea din urma fiind deja suportate de terminalul N97. Banuim ca aceasta colaborare va avea un efect pozitiv si asupra lui Nokia Maps, iar Nokia doreste sa rivalizeze si sa depaseasca serviciile similare oferite de Google, care tinde de asemenea catre un social networking GPS avansat prin Google Maps.

Via: Nokia Club

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×