Nokia deține 90% din cota de piață Windows Phone

Autor:  | Publicat în:  Statistici 1.287 ori
<b>Nokia deține 90% din cota de piață Windows Phone</b>Deși pentru mulți dintre noi, acum câțiva ani, ideea că Nokia avea să devină un producător de terminale Windows Phone părea imposibilă, se pare că acum compania a devenit cel mai mare producător de telefoane WP. Cota de piața actuală a celor...

Deși pentru mulți dintre noi, acum câțiva ani, ideea că Nokia avea să devină un producător de terminale Windows Phone părea imposibilă, se pare că acum compania a devenit cel mai mare producător de telefoane WP. Cota de piața actuală a celor de la Nokia este de 90%.
Â

Acum, În anul 2013, Nokia nu mai este doar un simplu producător ceutilizează sistemul de operare Windows Phone, ci este o parte din mega-compania Microsoft. Acest procent uriaș de 90% se datorează În principal faptului că restul companiilor se axează În special pe realizarea de telefoane cu sistemul de operare Android În de favoarea lui WP, dar lucrurile s-ar putea schimba dacă am vedea În viitor flagship-uri Windows Phone produse de către HTC sau Samsung.
Â

Nokia deține 90% din cota de piață Windows Phone

Din totalul de 90%, Nokia Lumia 520 deține cea mai mare parte - 23.2%,urmat Îndeaproape de către Lumia 920 și Lumia 620 cu un procent de12.9 %. Din câte putem observa În graficul de mai sus, cameraphone-ul Nokia Lumia 1020 nu este deloc prezent, acest fapt ar putea fi cauza pentru care cei de la Nokia au scăzut prețul recent pentru acest device.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×