Nokia În picaj: estimări scăzute pentru al doilea trimestru 2011, scădere masivă de acțiuni

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.493 ori
<b>Nokia În picaj: estimări scăzute pentru al doilea trimestru 2011, scădere masivă de acțiuni</b>în vreme ce Reuters ne informează că acțiunile Nokia au scăzut la un minim neatins în ultimii 13 ani, aflăm că finlandezii și-au scăzut așteptările la capitolul profit pe trimestrul 2 al acestui an. în plus, au fost revizuite și predicțiile...

în vreme ce Reuters ne informeazăacțiunile Nokia au scăzut la un minim neatins în ultimii 13 ani, aflăm că finlandezii și-au scăzut așteptările la capitolul profit pe trimestrul 2 al acestui an. în plus, au fost revizuite și predicțiile financiare pe întreg anul 2011.

Compania va genera profituri mai scăzute din servicii și smartphone-uri în trimestrul 2, dar finlandezii menționează că planurile pentru terminalele Windows Phone rămân neschimbate. Astfel, ni se promit primele telefoane de acest gen pentru trimestrul 4, iar Nokia afirmă că abandonează predicțiile inițiale pentru 2011 și va veni cu unele noi.

Sunt promise și restructurări, care vor economisi până la 1 miliard de euro pe an din 2013, o veste care ar trebui să îngrijoreze angajații firmei nordice. Dacă pe piața smartphone este clar că Nokia nu face față competiției din partea lui Apple iPhone și a modelelor Android, pe piața low end încep să se impună producătorii asiatici și modelele Android cu prețuri scăzute.

Valoarea netă a vânzărilor pe trimestrul 2 va fi conform estimărilor de 6.1 până la 6.6 miliarde de euro, cu mult mai mică decât predicțiile inițiale. Stephen Elop a remarcat că există o competiție acerbă în Europa, datorită lui Android, în vreme ce în Asia Nokia are probleme cu rivalii ZTE. întrebarea este: va salva Windows Phone doar segmentul smartphone al producătorului de telefoane sau întreaga firmă... sau va esua?

credit imagine

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×