Nokia insistă pentru interzicerea la vânzare a lui HTC One, după ce a câștigat bătălia brevetelor

1.023 ori
<b>Nokia insistă pentru interzicerea la vânzare a lui HTC One, după ce a câștigat bătălia brevetelor</b>Probabil știți despre dispută dintre Nokia și HTC pe tema brevetelor, care în Marea Britanie se poate solda cu interdicția de a vinde handsetul One. Problema a fost cauzată de un brevet cu privire la o tehnologie din 1998, legată de un modulator....

Probabil știți despre dispută dintre Nokia și HTC pe tema brevetelor, care în Marea Britanie se poate solda cu interdicția de a vinde handsetul One. Problema a fost cauzată de un brevet cu privire la o tehnologie din 1998, legată de un modulator.

Nokia a câștigat deja la tribunal în Marea Britanie, decizia fiind că HTC încalca brevetul său. Totuși HTC vrea să facă apel, iar până atunci risca să asiste la ieșirea din magazine a flagship-ului său. Taiwanezii au afirmat că tehnologia în cauză venea la pachet cu chipuri cumpărate de la Qualcomm, aruncând astfel vina pe partenerul său hardware.

HTC a subliniat și un aspect interesant: Nokia a semnat o înțelegere specială în SUA pentru a nu da în judecată producătorul american de chipuri, deci e loc de compromis. Pe lângă dorința de a interzice vânzarea modelelor One, Nokia dorește și compensații bănești. Vă reamintesc că în luna aprilie Nokia a obținut o interdicție pentru vânzarea lui HTC One în Olanda (pentru scurt timp), pe baza încălcării unui brevet legat de microfoane.

Se pare că ST Microeletronics crease un microfon special pentru Nokia și le dăduse voie și celor de la HTC să îl folosească. Dacă mă întrebați pe mine partenerii hardware sunt de vină și nu marile companii, deci nu e vina HTC.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×