Nokia isi face harakiri pe piata japoneza

1.252 ori
<b>Nokia isi face harakiri pe piata japoneza</b>Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia a anuntat joi ca va opri vanzarea si marketingul produselor sale in Japonia, de vreme ce cota sa de piata in aceasta tara a fost cu mult sub asteptari. Timo Ihamuotila afirma ca luand in calcul...

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia a anuntat joi ca va opri vanzarea si marketingul produselor sale in Japonia, de vreme ce cota sa de piata in aceasta tara a fost cu mult sub asteptari.

Timo Ihamuotila afirma ca luand in calcul actualul climat economic global, Nokia nu mai poate continua investitiile in Japonia, acestea nefiind viabile. Totusi, ramura Vertu a companiei isi va continua activitatea in tara asiatica, vanzand celebrele telefoane de lux. De asemenea, segmentul de cercetare si dezvoltare al gigantului finlandez va ramane prezent in Japonia.

Dupa ce criza economica a afectat si fabrica Nokia din Romania, unde cateva sute de angajati au fost trimisi in somaj tehnic, iata ca ramura japoneza a companiei a primit o lovitura fatala. Analizand toate datele pe care le posedam, am putea specula ca urmatoarea ramura afectata va fi cea din SUA, definita de obicei de un public care critica Nokia pentru faptul ca terminalele sale ajung prea tarziu peste Ocean si de obicei fara suport 3G.

Sursa: Google.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×