Nokia isi pierde scutirile de taxe la Jucu?

Autor:  | Publicat în:  Nokia 849 ori
<b>Nokia isi pierde scutirile de taxe la Jucu?</b>Gigantul finlandez Nokia ar putea pierde toate facilitatile sale fiscale acordate in cazul parcului industrial de la Jucu, deoarece planuieste sa faca o investitie de peste 50 de milioane de euro. O astfel de suma reprezinta limita maxima, pe care Comisia...

Gigantul finlandez Nokia ar putea pierde toate facilitatile sale fiscale acordate in cazul parcului industrial de la Jucu, deoarece planuieste sa faca o investitie de peste 50 de milioane de euro. O astfel de suma reprezinta limita maxima, pe care Comisia Europeana o admite, pentru ca producatorul sa beneficieze de scutiri de la plata taxelor, ne informeaza Gandul.

Printr-o decizie a Comisiei Europene, Nokia ar putea pierde facilitatile oferite in aces parc industrial si ar trebui sa plateasca taxele initiale. O problema ar fi si plata impozitului pe teren si cladiri, sume deloc mici, chiar si pentru gigantul finlandez. Va reamintim ca Nokia a beneficiat de scutire de la plata taxelor pentru investitia in fabrica de la Jucu. Scutirea se aplica pe 30 de ani,in cazul in care finlandezii nu pierd beneficiul din cauza depasirii sumei de 50 de milioane de euro.

Totusi oficialii Nokia ar putea ajunge la o intelegere cu Comisia Europeana, pentru a putea depasi investitia in cheltuieli eligibile de 50 de milioane de euro. De vreme ce compania se afla in plina dezvoltare si segmentul sau din Romania este de abia la inceput, suntem siguri ca va urma un proces amplu de dezvoltare, ceea ce implica cheltuieli ridicate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×