Nokia Își vinde "bijuteria coroanei" Vertu pentru 200 de milioane de euro

1.060 ori
<b>Nokia Își vinde "bijuteria coroanei" Vertu pentru 200 de milioane de euro</b>Având în vedere pierderile Nokia din ultimul trimestru și predicțiile deloc strălucite pentru următoarea perioadă, e cazul nu doar ca firma finlandeză să facă restructurări ci poate chiar să înceapă să vândă segmente ale sale. Unul dintre...

Având în vedere pierderile Nokia din ultimul trimestru și predicțiile deloc strălucite pentru următoarea perioadă, e cazul nu doar ca firma finlandeză să facă restructurări ci poate chiar să înceapă să vândă segmente ale sale. Unul dintre ele este divizia de lux Vertu, care se zvonește că ar urma să fie vândută la prețul de 200 de milioane de euro.

Informația vine de la Financial Times, care afirmă că Nokia dorește să găsească un cumpărător pentru filiala de telefoane premium și că deja se afla în discuții cu un investitor. Acesta ar fi Permira, un grup financiar care a investit deja în Hugo Boss și care acum dorește să controleze și Vertu. E vorba aici despre telefoane cu carcasa din aur, prețuri de zeci de mii de euro, deci produse de lux pentru cumpărătorii cu portofele groase. Valoarea mai mare este cea a brandului Vertu în sine, mai degrabă decât a telefoanelor produse.

De-a lungul anilor Nokia a avut o abordare plină de mister când vine vorba de Vertu, deoarece nu a publicat vreodată cifre clare de profit. Se vehiculează totuși venituri anuale de 200 până la 300 de milioane de euro pentru Vertu. Surse apropiate de finlandezi au declarat că nu trebuie să considerăm tranzacția încheiată, de vreme ce se afla de abia în faza incipientă. Vestea vine de pe fondul retrogradării acțiunilor Nokia la statutul "Junk" de către S&P, deci e nevoie de o schimbare rapidă și o infuzie de capital.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×