Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

10.580 ori
<b>Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr</b>Seria Lumia de la Nokia aduce și un smartphone distinct de tot ce am văzut până acum în rândul telefoanelor cu Windows Phone 7 powered by Microsoft. Primul telefon cu un hardware sub 1 GHz la procesor și 512 MB la memoria RAM, dar cu un preț de...

Seria Lumia de la Nokia aduce și un smartphone distinct de tot ce am văzut până acum în rândul telefoanelor cu Windows Phone 7 powered by Microsoft. Primul telefon cu un hardware sub 1 GHz la procesor și 512 MB la memoria RAM, dar cu un preț de achiziție ce se spune că va coborî sub 200 de euro.

Am primit un exemplar al Lumia 610 pe alb de la Nokia România. Mai jos găsiți o serie de impresii pe care mi le-a format smartphone-ul finlandez în ultimele zile. Cred că deja am făcut o greșeală, mai degrabă conceput în Finlanda și fabricat în China. Asta nu mai are nicio valoare negativă. Fiecare companie are niște standarde de calitate, și Apple lucrează cu Foxconn în fabricarea celebrelor iPad și iPhone.

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Circulau niște informații mai zilele trecute, Nokia și Microsoft nu mai oferă suport pentru aplicația Skype pe Lumia 610, nu se poate juca nici Angry Birds. Pentru mine acestea nu sunt elemente de bază în ce privește un telefon inteligent. Tocmai de aceea, Lumia 610 nu-i chiar perfect cum spun în titlu. Nici nu există smartphone-ul perfect, nici măcar HTC One X, Samsung Galaxy S III, iPhone 4S la vremea lui nu puteau fi considerate fără nicio parte negativă.

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Nokia Lumia 610 se adresează tinerilor și dorește să fie un telefon care dacă va fi achiziționat cu un abonament să coste foarte puțin. Acest deziderat îl va realiza. Momentan costă vreo 950 de lei, dar abia în aceste zile intră pe cale oficială în țara noastră și sunt sigur că se va mai așeza. Care ar fi atuurile pentru care un tânăr să aleagă Lumia 610?

1. Design

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Mi se pare a fi mai frumos decât Lumia 710. O margine argintie metalică înconjoară telefonul în mod plăcut. Spatele dintr-un plastic lucios - identic cu cel de pe Lumia 710 - dă suficient grip și nu-ți scapă din mână. Nu ai zice că este un smartphone de buget, telefonul dă impresia de calitate, de lucru făcut cu atenție pentru detalii. Cântărește 131 de gr, grosime de 12 mm. Spatele său aș zice că este glossy, dar fără să iasă negativ în evidență. Se potrivește fără probleme în mâinile unei domnișoare cât și la un băiat.

2. Ecran

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

în general un smartphone Android ieftin are maxim 320x480 pixeli și 3.5 inch. Nokia Lumia 610 aduce un display capacitiv de 3.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, protejat de Corning Gorilla Glass. Se vede decent. Nu uimește, dar punctează pozitiv.

3. Browsing

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Se mișcă exemplar din acest punct de vedere. Niciun alt smartphone Android nu-i stă prin apropiere și normal că mă refer la acelea care au specificații hardware similare cu Nokia Lumia 610 - procesor de 800 MHz și 256 MB RAM. Mi s-a părut a fi mai sprinten și decât LG Optimus Sol - procesor single core la 1 GHz și 512 MB RAM. Microsoft a optimizat plăcut IE pentru sistemul său de operare mobil, iar Lumia 610 nu face notă discordantă pe partea de navigare web de alte smartphone-uri cu Windows Phone 7.5 Mango.

4. Sistem de operare, aplicații

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Rulează Windows Phone 7.5 Mango. Se mișcă repede prin meniu și nu simți vreun lag. Nu-i la fel de rapid ca Nokia Lumia 800 care are un single core Qualcomm la 1.4 GHz, 512 MB RAM. Va atrage prin fluență, simplitate, originalitate. Microsoft a ales să inoveze prin Windows Phone și fie îți va place de la început și-l vei aprecia constant, fie vei merge pe mâna Android sau iOS. Dai de o suită întreagă de aplicații pe telefon cât și în Windows Phone 7 Marketplace. Am folosit intens twitter și facebook și s-a descurcat foarte bine. Am impresia că aplicațiile pentru twitter și facebook din marketplace-ul Microsoft se descurcă mai bine decât cele pe care le găsesc în Google Play.

Am găsit și unele articole de analiză în teste de benchmark făcute lui Nokia Lumia 610 și l-a depășit pe LG Optimus 7 ce avea procesor la 1 GHz și mai multă memorie RAM.

5. Camera foto

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Aduce un senzor de 5 Megapixeli cu autofocus, LED flash, geo-tagging, detectare a feței, filmează VGA cu 30 fps. Dispune de un buton dedicat pentru declanșare, fotografiază rapid și o mostră foto vedeți mai jos.

6. Autonomia

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

S-a ținut bine și chiar impresionează, deși ai zice că bateria de 1.300 mAh nu te dă pe spate când auzi de mAh pe care-i încorporează. Mă hazardez să spun că merge lejer spre două zile dacă-l utilizezi moderat, fără accesare web via Wi-Fi și 3G la greu, apeluri, mesaje, jocuri. Testul de dimineață până seară la o utilizare mai mare îl trece cu brio. Se oferă acces la bateria de 1.300 mAh. Trebuie înlăturată spre a monta cardul SIM și lipsește slotul pentru microSD.

7. Sunet

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Are o boxă destul de generoasă pe spate, la bază. Se aude tare, clar și cu un oarecare bass. Căștile din pachet sunt de tip in-ear și au o formă ce se dorește anatomică, să se potrivească mai bine urechilor. Sunetul oferit este de calitate. Jack-ul de 3.5 mm este poziționat superior, iar tastele pentru reglarea volumului sunt ușor de accesat în partea dreaptă ca și tasta pentru camera foto, pentru blocarea / deblocarea rapidă a ecranului cât și cu rol de power în pornirea / oprirea telefonului.

Sunt și câteva minusuri:

  • faptul că nu poți folosi Skype - serviciu utilizat intensiv pentru apeluri video și nu numai cât și unele restricționări la o serie de aplicații din market-ul Microsoft;
  • spațiul de stocare este de 8 GB fără suport pentru microSD, mai puteți stoca 7 GB gratuit în cloud via SkyDrive pus nativ de către Microsoft pe Lumia 610;
  • nu filmează HD ci VGA cu 30 fps. 

Nokia Lumia 610 - telefon perfect pentru publicul tânăr

Mai sunt și alte puncte pozitive pe care nu le-am notat: conectivitate asigurată de 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm. Acestea au devenit un fel de standard la orice smartphone. Se adaugă și lucrul cu documente office (word, powerpoint, excel). Ca student ai nevoie să deschizi astfel de documente și pe telefon, iar suita Office vă dați seama că beneficiază de un suport excelent de la Microsoft pe telefoanele cu softul său pentru mobile. Punctez și tastatura qwerty touch ce-i ușor de folosit, te adaptezi repede la ea.

Nokia Lumia 610 este oficial în România de la sfârșitul lui mai 2012. Și închei cu specificațiile sale hardware:

Smartphone
Date tehnice
Nokia Lumia 610
EcranTFT capacitiv de 3.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli și protejat de corning gorilla glass
ProcesorSingle core la 800 MHz
Memorie256 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare
GPUAdreno 200
Sistem de operareWindows Phone 7.5 Mang0
Conectivitate3G cu viteze de până ka 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm, NFC
Cameră foto și video5 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, detectare a feței, filmează la VGA cu 30 fps, fără cameră frontală
Baterie1.300 mAh
Greutate131 gr.
Grosime12 mm

Preț Nokia Lumia 610 în magazinele online:

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×