Nokia Lumia 800 - primele impresii [galerie foto]

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.673 ori
<b>Nokia Lumia 800 - primele impresii [galerie foto]</b>Am primit în teste un telefon în care Nokia și-a pus speranțele în ce privește revirimentul în liga super-smartphone. îl am de ieri și prea multe informații nu pot emite și asta mai ales că nu am avut timp suficient spre a întoarce device-ul...

Am primit în teste un telefon în care Nokia și-a pus speranțele în ce privește revirimentul în liga super-smartphone. îl am de ieri și prea multe informații nu pot emite și asta mai ales că nu am avut timp suficient spre a întoarce device-ul pe toate fețele. Alexandru Stănescu, coleg de-al nostru va primi și el un exemplar de Lumia 800 și va face o recenzie ca la carte.

în primul rând trebuie să mulțumesc magazinului quickmobile.ro pentru că au manifestat deschidere față de cerința mea și mi-au oferit Nokia Lumia 800. Nu cred că este adus și pe cale oficială, prin intermediul Nokia România, dar bănuiesc că vor face mișcarea în zilele următoare. Și mai interesante vor fi ofertele la abonament. Sunt sigur că va fi găsit în oferta Cosmote, Vodafone sau Orange.

Nokia Lumia 800

Cutia

Vine într-o cutie albastră și veți vedea că rostul ei este să protejeze o alta ce conține device-ul în sine. Pe fiecare fațetă a sa se află câte o versiune de Lumia 800, mă referă la variantele de culoare. Cel primit în teste este pe negru. Acolo veți da de manualul cu instrucțiuni, o husă din cauciuc cu rol de protecție al carcasei superbe din policarbonat, încărcătorul alb pe mufă usb 2.0, cablul usb - microUSB și căștile pe jack de 3.5 mm ce le pot considera clasice. Sper ca pe viitor să treacă toate companiile pe cele de tip in-ear, dar noroc că sunt și în comerț. Telefonul nu oferă acces la baterie, aceasta este montată din fabrică.

Continutul cutiei lui Nokia Lumia 800

Telefonul

Aici este o mică surpriză. Este identic în dimensiuni și design cu Nokia N9. Rămân la impresia că N9 a fost un imens test de piață al finlandezilor făcut pentru două aspecte: reacția față de design și față de interfața cu swipe ce pe viitor cred că va fi portată și pe telefoanele cu WP7 și asta mai ales că trebuie și ceva individualizare în gama de smartphone-uri cu Windows Phone.

Datele hardware puse într-un tabel în stilul meu caracteristic: 

Telefon
Date tehnice
Nokia Lumia 800
EcranAMOLED capacitiv de 3.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli și 16 milioane culori
ProcesorSingle core la 1.4 GHz
Memorie512 MB RAM și 16 GB spațiu de stocare
GPUAdreno 205
Sistem de operareWindows Phone 7.5 Mango
Conectivitate3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video8 Megapixeli și filmează HD
Baterie1.450 mAh
Greutate142 gr.
Dimensiuni116.5 x 61.2 x 12.1 mm
Preț2.099 lei

Experiență

L-am pornit și s-a configurat repede. Spre deosebire de MeeGo de pe N9, aici vei descoperi Windows Phone 7.5 Mango. Am avut în aceeași perioadă și HTC Radar, iar plusul de putere de pe Nokia Lumia 800 este vizibil, deși parcă nu se mișcă la fel de sprinten ca și HTC Titan.

Experienta cu Nokia Lumia 800

Interfața vi se va părea familiară dacă dețineți sau ați mai folosit telefoane cu Windows Phone. Display-ul AMOLED se vede excelent, iar dacă veți folosi Windows Phone cu fundal negru, efectul de wow va fi și mai pronunțat.

Spatele lui Nokia Lumia 800

Se mișcă exemplar în browsing și downloadul de aplicații din Windows Phone 7 Marketplace rules. Nu mai am avut obișnuitele erori de prin Symbian-ul generațiilor trecute. Telefonul stă bine în mână, carcasa fiind de tip unibody nu scoate niciun sunet atunci când îl strângeți mai puternic în mână. Intră cu ușurință în buzunar.

Nokia Lumia 800

Mâine dimineața va sosi un video cu unboxingul lui Nokia Lumia 800 și vă recomandăm să dați un refresh site-ului nostru. Fotografiile sunt făcute cu Samsung NX200.

Lumia 800

Nokia Lumia 800 alături de N9 este unul dintre cele mai interesante telefoane prezentate în 2011. Iese în evidență față de N9 printr-un sistem de operare mai matur ce are parte de suportul unui gigant din zona de software - Microsoft și ambițiile lor sunt uriașe și nu numai ale lor cât și ale Nokia care așteaptă de ceva timp să intre în liga super-smartphone.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×