Nokia N1 este unul dintre primele terminale cu conexiune USB reversibilă

775 ori
<b>Nokia N1 este unul dintre primele terminale cu conexiune USB reversibilă</b>După cum probabil știți deja, Nokia a anunțat astăzi tableta N1, iar odată cu ea o nouă tehnologie va ajunge în mainstream. Este vorba despre conectorul USB reversibil, care era așteptat să debuteze pe terminale Apple, dar iată că sosește...

După cum probabil știți deja, Nokia a anunțat astăzi tableta N1, iar odată cu ea o nouă tehnologie va ajunge în mainstream. Este vorba despre conectorul USB reversibil, care era așteptat să debuteze pe terminale Apple, dar iată că sosește prin intermediul celor de la Nokia.

E vorba despre un conector USB Type-C aici și așteptam primele terminale cu această tehnologie la CES 2015 sau MWC 2015. Totuși, rețineți că produsul Nokia va sosi în magazine de abia pe 19 februarie 2015, deci mai avem de așteptat. Standardul de nouă generație USB a fost aprobat în luna august a acestui an, iar marii producători de terminale pregătesc noi modele care să îl adopte. Nokia N1 este primul pe listă și suntem siguri că vor urma și altele.

Versatilitatea acestui tip de conector este apreciată și trebuie remarcat și un aspect interesant aici: conectorul de pe Nokia N1 vine și cu suport pentru standardul mai vechi și lent USB 2.0 și nu cel nou, USB 3.1. Astfel de confuzii și neclarități se întâmplă și în ogradă altor companii, Samsung lansând Galaxy Note 3 cu microUSB 3.0 în 2013 și Galaxy Note 4 cu versiunea 2.0 în acest an... Un conector reversibil inseamna ca puteti atasa mufa USB atat cu fata in jos, cat si in sus, fara probleme, exact ca la conectorii Lightning.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×