Nokia N8 versus cele mai tari smartphone-uri actuale: iPhone 4, HTC EVO 4, HTC HD2 si Palm Pre plus

4.112 ori
<b>Nokia N8 versus cele mai tari smartphone-uri actuale: iPhone 4, HTC EVO 4, HTC HD2 si Palm Pre plus</b>Nu stim ce cauta Palm Pre Plus in acest top, dar HTC HD2 si HTC EVO 4 au toate motivele sa fie comparate cu Nokia N8... poate chiar si noul iPhone 4, desi terminalul trebuie intai sa ne convinga de calitatea sa. Tabelul de mai jos este foarte graitor cu...

Nu stim ce cauta Palm Pre Plus in acest top, dar HTC HD2 si HTC EVO 4 au toate motivele sa fie comparate cu Nokia N8... poate chiar si noul iPhone 4, desi terminalul trebuie intai sa ne convinga de calitatea sa. Tabelul de mai jos este foarte graitor cu privire la potentialul smartphone-urilor si Nokia nu se dezminte, castigand multe din duelurile cu restul terminalelor:

Astfel, observam ca la capitolul memorie, N8 sta cel mai bine, cu 16GB memorie interna disponibili, plus un slot pentru carduri microSDHC, care ii pot aduce inca 32 GB. Rivalii sai dispun de 16/32GB, in cazul lui iPhone 4, 440MB plus slot microSDHC, in cazul lui HTC EVO 4G, 16GB pentru Palm Pre Plus si 200MB plus slot microSDHC pentru HTC HD2.

La capitolul conectivitate, Nokia N8 si iPhone 4 se situeaza cel mai bine, ambele suportand quadband GSM si pentaband HSPA, plus WiFi 802.11 b/g/n, in vreme ce rivalii se multumesc fie cu CDMA, EV-DO Rev. A, sau dualband HSPA, cu mentiunea ca HTC EVO 4G aduce WiMAX ca un bonus. Nu exista nici o indoiala in privinta castigatorului bataliei la capitolul camera, de vreme ce Nokia N8 vine cu un senzor de 12 megapixeli, cu autofocus si blitz Xenon.

Poate concura camera de 5 megapixeli cu blitz LED de pe iPhone 4 cu aceasta, sau chiar si cea de 8 MP cu blitz LED de pe HTC EVO 4G? Nu credem... Sa remarcam in schimb ca N8 pierde batalia procesoarelor, folosind un ARM11 de 680 MHz, surclasat de Snapdragon-urile de 1 GHz de pe HTC EVO 4G si HD2. Nici marimea display-ului nu este punctul forte al terminalului, el folosind un display de 3.5 inchi, cu rezolutie de 640 x 360 pixeli si bazat pe tehnologia AMOLED.

iPhone 4 conduce clar, cu o rezolutie superioara, de 960 x 640 pixeli, dar diagonala de 3.5 inchi nu se compara cu cea de 4.3 inchi a lui EVO 4G si HTC HD2. Mai multe detalii si comparatii aflati din tabelul de mai sus.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×