Nokia neagă dorința Microsoft de a achiziționa compania finlandeză

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.587 ori
<b>Nokia neagă dorința Microsoft de a achiziționa compania finlandeză</b>După o serie de zvonuri care menționau faptul că Microsoft ar dori să cumpere Nokia, iată că în sfârșit avem și un răspuns oficial al finlandezilor. CEO-ul Nokia Stephen Elop a afirmat că o astfel de achiziție nu va avea loc și că nu...

După o serie de zvonuri care menționau faptul că Microsoft ar dori să cumpere Nokia, iată că în sfârșit avem și un răspuns oficial al finlandezilor. CEO-ul Nokia Stephen Elop a afirmat că o astfel de achiziție nu va avea loc și că nu există nici măcar discuții pe această temă, iar zvonurile sunt nefondate.

Elop a făcut aceste afirmații pe scena conferinței D9, cea în cadrul căreia Microsoft a prezentat un prim demo al sistemului de operare Windows 8. Unul dintre cei mai insistenți zvonaci pe această temă este faimosul blogger rus Eldar Murtazin, cel care află de obicei primul atunci când urmează o nouă mutare la Nokia.

Având în vedere scăderea recentă a acțiunilor producătorului de telefoane și problema sa cu planurile de viitor ce nu se concretizează, poate că a ceda în fata Microsoft nu este chiar o idee rea. în plus, în acest mod Nokia nu ar mai trebui să plătească licențele atât de scumpe pentru terminalele Windows Phone.

Iată că a apărut și o altă teorie între timp: Microsoft așteaptă ca valoarea pe piață a Nokia să scadă, înainte de achiziție. Dacă ne amintim bine momentul când speculațiile de acest gen au apărut a fost atunci când un fost director business Microsoft a fost numit CEO Nokia și aici vorbim evident despre Stephen Elop. La această oră, probabil că doar acest oficial are o idee asupra veridicității tranzacției, dacă ea este în discuție.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×