Nokia si Qualcomm coopereaza pentru a incheia litigiul asupra patentelor

877 ori
<b>Nokia si Qualcomm coopereaza pentru a incheia litigiul asupra patentelor</b>Nokia si Qualcomm cauta o metoda de a-si rezolva problemele legale cu ajutorul unei curti de justitie din Delaware, conform Reuters. Purtatoarea de cuvant Nokia, Anne Eckert a afirmat ca aceste 2 companii lucreaza la detaliile procesului, astfel ca acesta...

Nokia si Qualcomm cauta o metoda de a-si rezolva problemele legale cu ajutorul unei curti de justitie din Delaware, conform Reuters.

Purtatoarea de cuvant Nokia, Anne Eckert a afirmat ca aceste 2 companii lucreaza la detaliile procesului, astfel ca acesta poate continua. Problema principala in cadrul actiunilor legale pare a fi interpretarea licentei din 2001 pentru tehnologia Nokia si parti ale regulilor de standardizare. Eckert afirma ca interpretarea se va aplica si produselor Qualcomm care folosesc patente Nokia, dar si produselor Nokia care folosesc patente Qualcomm.

Putem spune ca aceasta decizie este una pozitiva, dupa toate bataliile legale dintre cele 2 companii, desfasurate pe 3 continente. Problemele au inceput atunci cand ambii producatori au esuat in a reinnoi un pact de licentierere a tehnologiilor expirat in aprilie 2007. Analistii au estimat ca Nokia plateste in jur de 500 de milioane de dolari celor de la Qualcomm anual, pentru patentelor lor, dar si ca finlandezii doresc sa micsoreze suma. Evident, reprezentantii Qualcomm nu au fost de acord si incearca acum o renegociere, pentru a atinge suma initiala.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×