Nokia Siemens si Intel dezvolta divertismentul digital

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 783 ori
<b>Nokia Siemens si Intel dezvolta divertismentul digital</b>La putin timp dupa anuntul celor de la Microsoft, care promit noi produse ce vor permite continuturilor stocate pe PC sa fie disponibile pe televizoarele domestice, Nokia Siemenes Networks si Intel si-au anuntat o initiativa similara. Cele 2 companii au...

La putin timp dupa anuntul celor de la Microsoft, care promit noi produse ce vor permite continuturilor stocate pe PC sa fie disponibile pe televizoarele domestice, Nokia Siemenes Networks si Intel si-au anuntat o initiativa similara.

Cele 2 companii au afirmat ca vor coopera pentru a oferi clientilor noi feature-uri ale retelor domestice bazate pe solutia IPTV a celor de la Nokia Siemens Networks. De asemenea noua alianta se va baza pe folosirea standardelor UPnP (Universal Plug and Play) si DLNA (Digital Living Network Alliance), permitand consumatorilor sa impartaseasca imaginile preferate, clipuri video si alte continuturi media. Toate aceste feature-uri ale solutiei IPTV vor utiliza la maxim tehnologia procesorului Viiv, produs de Intel.

Datorita tehnologiei Intel Smart Streaming utilizatorii isi vor putea folosi televizorul pentru a viziona clipuri video stocate pe PC sau slideshow-uri. Aceasta miscare pare evidenta, marile companii mentionate anterior cautand solutia ideala pentru a produce un rival pentru celebrul Apple TV. Ideea centrului digital multimedia perfect nu este una noua, dar tehnologiile folosite fac posibila interconectarea unor platforme care nu pareau a avea multe in comun.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×